Προς ολοκλήρωση τελεί η διαδικασία συγχώνευσης των τριών φορέων, που απαρτίζουν το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), ήτοι του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), του Εθνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (Ε.Ι.Μ.) και του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛ.Ο.Τ).

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στη διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΣΥΠ, Άγγελος Τόλκας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου για το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Τόλκα, μετά την κατάργηση της αρμοδιότητας των πιστοποιήσεων, ο νέος φορέας επικεντρώνει το έργο του, μεταξύ άλλων, στη διαπίστευση και τυποποίηση, αναπτύσσοντας δράσεις για την ενημέρωση και την προώθηση προτύπων σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι επίκειται η ηλεκτρονική αγορά προτύπων και η βελτίωση των τιμών αγοράς, ώστε να γίνουν ελκυστικές για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ως προς τις τεχνικές επιτροπές που σχηματίζονται και μετά τη διαμόρφωση του νέου σχετικού πλαισίου, επεσήμανε ότι σκοπός είναι η ευρεία πρόσβαση σε αυτές εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε το ΣΕΒΕ να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του, ώστε να δηλώσουν συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερες τεχνικές επιτροπές και έτσι να συμμετάσχουν ενεργά στη συνδιαμόρφωση προτύπων σύμφωνα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της ελληνικής παραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης