Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου οργανώθηκε και διεξήχθη σήμερα στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης, εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου και του πρωτογενή τομέα της περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στην ομιλία του ανέφερε ότι «όπως είχαμε δεσμευτεί ξεκινά ένα διάλογος μαζί σας σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τον τόπο μας να βγει από την κρίση που θα είναι βαθιά και μακροχρόνια. Η προσπάθεια αυτή θα στηριχτεί στην βοήθεια την δική σας αλλά και όλων των φορέων της Περιφέρειας». Προτεραιότητα μας, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι «να μπορούμε να συνθέτουμε σε αυτό το διάλογο που ανοίγει σήμερα, να μπορούμε να συνθέτουμε και να έχουμε τη δύναμη να ακούμε και τις πιο αντίθετες προσεγγίσεις, γιατί όλες οι απόψεις είναι άδολες απόψεις, όλες οι απόψεις όσο σκληρά και να ηχούν στα αυτιά μας εμπεριέχουν θετικά στοιχεία. Αυτά τα θετικά στοιχεία κύριοι αντιπεριφερειάρχες, κυρίως εσείς και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα πρέπει ουσιαστικά να τα υπηρετήσουμε σε αυτά τα θετικά στοιχεία θα πρέπει ουσιαστικά να δώσουμε προτεραιότητα, να μπορέσουμε να τα συνθέσουμε».

Ο κ. Τατούλης διαβεβαίωσε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα επαναλαμβάνεται η δυνατότητα της δημόσιας διαβούλευσης η οποία θα συνεχίζεται ανά κλάδο και ανά τομέα ενδιαφέροντος και υπογράμμισε ότι ξεκίνησε η διαβούλευση από τον πρωτογενή τομέα διότι «ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα για την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, γιατί ο πρωτογενής τομέας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το πιο ενδιαφέρον σημείο προκειμένου να δημιουργήσουμε την δική μας τοπική οικονομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παναγιωτόπουλος με δηλώσεις του, είπε ότι «ως αντινομάρχης πρέπει να σας πω ότι τέσσερα χρόνια είχα την ευθύνη της αγροτικής παραγωγής στο νομό Μεσσηνίας. Μιλάμε λοιπόν για έναν τομέα με πάρα πολλά προβλήματα τα οποία και είναι γνωστά και φυσικά οφείλω να τονίσω ότι αυτή η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, να διεξαχθεί μια ημερίδα στο ξεκίνημα της νέας περιφερειακής αρχής για τον πρωτογενή τομέα είναι πολύ σημαντική δεδομένου ότι ακούγονται για άλλη μια φορά τα προβλήματα της περιφέρειας Πελοποννήσου από όλους τους θεσμικούς φορείς και παράγοντες κι αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στην συζήτηση που θα γίνει».  

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γόντικας επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» χαιρετίζοντας την εκδήλωση είπε ότι «το 2011 είναι χρονιά σκληρών μέτρων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών» και πρόσθεσε, «τα νέα αντιαγροτικά μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της κοινής αγροτικής πολιτικής της Ε.Ε, αλλά και με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση, θα επιταχύνουν κι άλλο τους ρυθμούς ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς για να ολοκληρωθεί γρηγορότερα το πέρασμα της γης, της αγροτικής παραγωγής, των επιδοτήσεων και των άλλων ενισχύσεων, γενικότερα του παραγόμενου αγροτικού πλούτου της χώρας στα χέρια των λίγων μεγαλοαγροτών- επιχειρηματιών».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης