«Διαφθορά σε ένα από τα τελευταία οχυρά της Αθήνας»

«Διαφθορά σε ένα από τα τελευταία οχυρά της Αθήνας»
Στο «μικροσκόπιο» της Die Welt μπαίνει το σκάνδαλο στον Ε.Ο.Τ. που αποκαλύφθηκε πριν από μερικές ημέρες, με πρωταγωνιστές πέντε άτομα, εκ των οποίων και ένας συνεργάτης του πρώην Γ.Γ. του Οργανισμού, Νίκου Καραχάλιου.

Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Διαφθορά σε ένα από τα τελευταία οχυρά της Αθήνας» και αναδημοσιεύει ανάρτηση στην ιστοσελίδα της γερμανικής έκδοσης της Wall Street Journal, η οποία αναφέρεται στην υπόθεση που ανέκυψε στους κόλπους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Η Die Welt επισημαίνει στον υπότιτλό της ότι «στον Ε.Ο.Τ. φέρονται να υπεξαιρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ από διεφθαρμένους υπαλλήλους του οργανισμού. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι. Ενδεχόμενη επέκταση του σκανδάλου θα μπορούσε μάλιστα να ρίξει την κυβέρνηση». Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ειδικά στον Ε.Ο.Τ., τον εγγυητή της τελευταίας πηγής εσόδων της απελπισμένης ελληνικής οικονομίας, φέρονται να υπεξαιρέθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ». Όπως σχολιάζει η Die Welt, «η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και χρόνια υπό διεθνή επιτήρηση. Εδώ και χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες να ελεγχθούν οι κρατικές δαπάνες. Ωστόσο, η νέα αυτή υπόθεση καθιστά για άλλη μία φορά σαφές ότι η χώρα δεν έχει άρει πλήρως τις διεφθαρμένες πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες είναι κατά τη γνώμη παρατηρητών συνυπεύθυνες για την σημερινή κρίση».

Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα επικαλούμενο και πάλι τη γνώμη παρατηρητών, ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστούν την υπόθεση το ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία που κυβέρνησαν τη χώρα τις περασμένες δεκαετίες, θα καταδείξει αν εννοούν σοβαρά την δέσμευσή τους για καταπολέμηση της διαφθοράς. Φιλοξενείται μάλιστα εκτίμηση του καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θάνου Βερέμη, ο οποίος σχολιάζει ότι «αν αποδειχθεί ότι η υπόθεση είναι ένα μείζον σκάνδαλο, θα ξεσηκωθούν όλοι. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην πτώση της κυβέρνησης».

Πηγή: Die Welt, Deutsche Welle

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 19:49