Με την ένταξη των αρχαίων ελληνικών πόλεων της Παλαιστίνης το 2017 στην «Αμφικτονία των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», πρόεδρος της οποίας είναι ο Ηλίας Ψινάκης, ο οργανισμός παίρνει πλέον διεθνή μορφή.

Για τον λόγο αυτό ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Marwan Emil Toubassi επισκέφθηκε τον δήμαρχο Μαραθώνα και του πρότεινε την ένταξη των αρχαίων ελληνικών πόλεων της Παλαιστίνης στην Αμφικτονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι μόνο η αρχή αφού το 2017 ακολουθούν όλες οι αρχαίες ελληνικές πόλεις που βρίσκονται σε: Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Συρία, Τουρκία, Κύπρο Λίβανο κτλ. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας αφού προωθεί την Ελλάδα στη παγκόσμια κοινότητα και συμβάλει στη σύσφιξη των σχέσεων με τις υπόλοιπες χώρες, στην οικονομία τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και τις τέχνες.

Στο μεταξύ ιστορική στιγμή για την Αμφικτονία, αλλά και ολόκληρη την χώρα είναι το πρώτο ιδρυτικό forum που πραγματοποιείται στο Ζάπειο Μέγαρο στις 10 Νοεμβρίου με την συμμετοχή της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, υπό την αρωγή του Κινέζου πρέσβη στην Ελλάδα.

Το γεγονός ανακοίνωσε ανήμερα της Εθνικής Επετείου της Κίνας, ο πρέσβης της χώρας κ. Xiaoli Zou το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που θα πραγματοποιηθεί 10 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Παρασκήνιο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης