Η κίνηση του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του Ιουνίου πλησίασε τους 2 εκατ. επιβάτες (1,96 εκ), σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Όπως επισημαίνεται τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα ανόδου κατά 3,9% και 4% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο κατά 21%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες σημείωσαν μικρή πτώση σε σχέση με αντίστοιχα επίπεδα του 2015, της τάξης του -3%, λόγω της μείωσης των ταξιδιών των ξένων επισκεπτών σε προορισμούς του εσωτερικού.

Συνολικά, το πρώτο εξάμηνο του έτους έκλεισε με την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου να φτάνει στα 8,68 εκατ., άνοδο δηλαδή 8,9%. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν αύξηση της τάξης του 13,1% και 6,5% αντίστοιχα. Τέλος, οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο, της τάξης του 14% και 5% αντίστοιχα.

Αναφορικά, με τον αριθμό των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους, έφτασε τις 85.242, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 6,6%. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο σε παρόμοια επίπεδα κατά 7,1% και 6,2% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης