Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η πρώην διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ B.Ελλάδος, Τζίνα Λεπτοκαρίδου, χωρίς να διστάζει να αναφέρει και περιστατικά που στην κυριολεξία, συγκλονίζουν.

«Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Υπάρχουν απίστευτες ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά, προσωπικό, οι μισθοί έχουν ελαττωθεί. Είναι λυπηρό να ψάχνεις ένα παιδικό κρεβατάκι επί 4 ώρες, για να περιθάλψεις ένα παιδί. Είναι τραγικό, να σταματούν οι διακομιδές, λόγω κόστους, πράγμα το οποίο δε συμβαίνει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα», τονίζει η κ. Λεπτοκαρίδου, η οποία τώρα είναι διευθύντρια στο «Άγιος Δημήτριος». Όσο σοκαριστικό κι αν φαντάζει, αποκάλυψε, πως ο διευθυντής της Παθολογικής στο «Άγιος Δημήτριος», αναγκάστηκε να ασπρίσει ο ίδιος, τους χώρους του νοσοκομείου, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για ελαιοχρωματιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μελάνι για τον εκτυπωτή και το χαρτί είναι πολυτέλεια. Δεν έχουμε καρφίτσες και συρραπτικό για να συράψουμε τις ακτινογραφίες στο Ακτινολογικό. Αναγκαζόμαστε να φέρνουμε βαμβάκι από το σπίτι μας και να πληρώνουμε από την τσέπη μας για υλικά που χρειαζόμαστε καθημερινά στο νοσοκομείο», εξηγεί η κ. Λεπτοκαρίδου, περιγράφοντας το δράμα που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία.
Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πόλης, το ΑΧΕΠΑ, όπου οι ασθενείς διαθέτουν οι ίδιοι σεντόνια και κλινοσκεπάσματα, ακόμη και γάντια, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των υπεύθυνων δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα υλικών και προμηθειών.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά εμφραγμάτων σε συνεννόηση με συναδέλφους τους σε άλλα νοσοκομεία της πόλης, που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως αιμοδυναμικό εργαστήριο, για την κάλυψη των αναγκών.

Πηγή: thousandnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης