Διευκρινίσεις Αλεξιάδη για την ενοποίηση ΣΔΟΕ-ΓΓΔΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 08:31
Διευκρινίσεις Αλεξιάδη για την ενοποίηση ΣΔΟΕ-ΓΓΔΕ
Διευκρινίσεις για τη λειτουργική ενοποίηση του ΣΔΟΕ με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έδωσε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εφοριακών.

Ο κ. Αλεξιάδης ενημέρωσε το προεδρείο της ΠΟΕ-ΔΟΥ πως δεν θα γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού του ΣΔΟΕ κατά την προεκλογική περίοδο και πως θα ζητηθεί παράταση για να συμπληρωθούν μόνο τα απογραφικά δελτία με την προτίμηση παραμονής ή όχι.

Σε ότι αφορά την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων και διαπιστωτικών πράξεων για μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού από το ΣΔΟΕ υποστήριξε ότι είναι υπηρεσιακός υπουργός και οφείλει να εφαρμόσει τον νόμο.

Όπως είπε, προς το παρόν «το ΣΔΟΕ θα λειτουργήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αντικείμενο το οικονομικό έγκλημα, τα όπλα, τα ναρκωτικά, τους διαχειριστικούς ελέγχους, τα θέματα απάτης και την τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας». Κατά τον ίδιο, το Σώμα προβλέπεται να ενισχυθεί με προσωπικό και εργαλεία, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών αντίστοιχων σωμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 08:35