Διευκρινίσεις για την κρατούμενη των φυλακών Κορυδαλλού που έφυγε από τη ζωή

Διευκρινίσεις για την κρατούμενη των φυλακών Κορυδαλλού που έφυγε από τη ζωή
Στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 40 ημέρες και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, έχασε τη ζωή της η καρκινοπαθής κρατούμενη σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης η Βασιλική Σταθοπούλου ξεκίνησε να εκτίει την ποινή της από τις 4 Απριλίου του 2017. 

Τις τελευταίες 40 ημέρες η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μεταξά ενώ είχε νοσηλευτεί και στο Τζάνειο. 

«Σχετικά με τη νοσηλεία της κρατούμενης, αλλά και με το αν από την πλευρά του υπουργείου τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπει ο νόμος σ΄αυτές τις περιπτώσεις, αναμένεται να διεξαχθεί σχετική έρευνα» τονίζουν οι ίδιες πηγές. 

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Πέμπτης στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την είδηση του θανάτου της καρκινοπαθούς, σημειώθηκε ένταση καθώς οι κρατούμενες πραγματοποίησαν στάση αρνούμενες να μπουν στα κελιά τους και στους θαλάμους.

Στο σημείο επενέβησαν δυνάμεις από την πτέρυγα των ανδρών και οι κρατούμενες επέστρεψαν στα κελιά τους.

Η ανακοίνωση των Κρατουμένων των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού:

«Σήμερα Πέμπτη 27/7, οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού πήραμε τη φυλακή προκειμένου να την κρατήσουμε ανοιχτή όλο το βράδυ, ως απάντηση στο θάνατο της συγκρατούμενης μας Σταθοπούλου Βασιλικής. Η Σταθοπούλου ήταν καρκινοπαθής. Βρισκόταν στη φυλακή και για πάνω από δύο μήνες, ενώ η υγεία της ήταν σε άθλια κατάσταση, η υπηρεσία και οι γιατροί του Κορυδαλλού έλεγαν ότι παίζει θέατρο και ότι δεν έχει τίποτα. Τελικά, και αφού κατέρρευσε την πήγαν στο νοσοκομείο μετά από 2 μήνες εμπαιγμών. Η Σταθοπούλου πέθανε χτες, στις 26/7/2017. Στη φυλακή το πληροφορηθήκαμε σήμερα, 27/7/2017. Έπειτα από συνέλευση αποφασίσαμε να αντιδράσουμε στο θάνατο της συγκρατούμενης μας και στην κοροϊδία που είχε υποβληθεί όλο το προηγούμενο διάστημα κρατώντας τη φυλακή ανοιχτή όλο το βράδυ. Στις 22.30 μπήκε ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, Νικολούπουλος, μαζί με 10 άντρες από τις αντρικές φυλακές οι οποίοι εισέβαλαν στη φυλακή και έκλεισαν, με το ζόρι, στους θαλάμους τις κρατούμενες, εκτός από όσες βρίσκονταν στο μπροστινό μέρος. Σε αρκετές περιπτώσεις έσπρωχναν βίαια τις γυναίκες που αντιστάθηκαν και στη συνέχεια, όσες ζήτησαν να βγουν έξω, παρεμποδίστηκαν εντελώς. Η αντίδραση μας, στο θάνατο της συγκρατούμενης μας, είναι η ελάχιστη πράξη που θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσο σε απάντηση στο θάνατό της και στον εμπαιγμό που υπέστη, όσο και για να δείξουμε ότι οι κρατούμενες με σοβαρά προβλήματα υγείας -πολλές εξ ημών- δεν έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση και την αντίστοιχη περίθαλψη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Εισαγγελέας και η υπηρεσία της φυλακής, κατέστειλαν με βία την κινητοποίηση μας. Αυτή η κατασταλτική επιχείρηση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού είναι μία πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης Σύριζα - ΑΝΕΛ.

Κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού».

Διαβάστε επίσης: Στάση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού εξαιτίας θανάτου κρατούμενης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017, 17:47