Διευκρινήσεις για το ηλεκτρονικό πάσο- Αντιδράσεις φοιτητών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011, 23:15
Διευκρινήσεις για το ηλεκτρονικό πάσο- Αντιδράσεις φοιτητών
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας παρέχει διευκρινίσεις για το ηλεκτρονικό πάσο, ενώ παράλληλα απαντά σε δημοσιεύματα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, τα οποία, όπως επισημαίνει το υπουργείο, περιέλαβαν «ανακριβή στοιχεία, που οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα».

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι:

«Δεν διενεργήθηκε διαγωνισμός από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την εκτύπωση των φοιτητικών πάσο. Δεν υπήρξε συμφωνία του Υπουργείου με το δίκτυο καταστημάτων «Γερμανός» για τη διανομή των πάσο.

Η αλήθεια έχει ως εξής:

Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) διενήργησε μειοδοτικό διαγωνισμό με κύριο ζητούμενο πρωτίστως τη χαμηλότερη τιμή και δευτερευόντως το μεγαλύτερο δίκτυο σημείων διανομής σε όλη την Ελλάδα.

Νικητής του διαγωνισμού υπήρξε η ΕΒΕΚ ΑΕΒΕ - Ελληνική Βιομηχανία Έξυπνων Καρτών (κάρτες κινητών, τηλεκάρτες, κάρτες εισόδου). Η ΕΒΕΚ έχει ως υποεργολάβο το δίκτυο καταστημάτων «Γερμανός», μέλος του Ομίλου ΟΤΕ».

Στο μεταξύ έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι φοιτητές αναγκάζονται να καταβάλουν 2,46 ευρώ για να αποκτήσουν το έγγραφο, το οποίο μέχρι πέρυσι προμηθεύονταν δωρεάν από τις σχολές τους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011, 23:18