Ανακοίνωση εξέδωσαν τα μέλη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ» και  της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Α’ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ» σχετικά με την υπόθεση του προφυλακισμένου Αντώνη Σταμπούλου που προχώρησε σε απεργία πείνας.

H ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Αντώνης Σταμπούλος διανύει ήδη την τέταρτη ημέρα απεργίας πείνας και δίψας θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του…

Για μια ακόμη φορά, στην περίπτωση της σύλληψης του Αντώνη Σταμπούλου, οι διωκτικές αρχές, τα κανάλια και οι εφημερίδες μετατρέπονται σε δικαστήρια, τα οποία δικάζουν και καταδικάζουν με συνοπτικές διαδικασίες. Για μια ακόμη φορά η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης, αν και αντίθετη στην ελληνική και διεθνή νομοθεσία, θεωρείται δεδομένη, αν όχι «δικαιολογημένη». Για μια ακόμη φορά το τεκμήριο της αθωότητας και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καταστρατηγούνται.

Τώρα θέλουν να στερήσουν από τον Αντώνη Σταμπούλο και τα δικαιώματά του ως κρατουμένου, αφού τον «απομονώνουν» άρον-άρον και για άγνωστους λόγους στις φυλακές Λάρισας, μακριά από τη συνήγορό του και την οικογένειά του και μάλιστα τις πρώτες, κρίσιμες ημέρες μετά τη σύλληψή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο αυτονόητα θεωρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι κοινωνικές κατακτήσεις, άλλο τόσο αναμενόμενη θα πρέπει να θεωρούμε πλέον την καταστρατήγησή τους. Η διεκδίκησή τους απαιτεί αγώνα. Διεκδικώντας τα «αυτονόητα» λοιπόν, ζητώντας δηλαδή να κρατηθεί στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, ο Αντώνης Σταμπούλος ξεκίνησε την Δευτέρα 6/10 απεργία πείνας και δίψας. Αυτονόητα στεκόμαστε πλάι του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ»

Κείμενο πρωτοβουλίας Α πτέρυγας Κορυδαλλού

«Ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας καθώς ενώ υπήρχε εισαγγελική εντολή για την προφυλάκισή του στις φυλακές Κορυδαλλού, τελικά με παράτυπο τρόπο μεταφέρθηκε στις φυλακές τις Λάρισας. Αυτή η τακτική του υπουργείου δικαιοσύνης δεν είναι μεμονωμένη. Είναι κομμάτι της γενικότερης εκδικητικής στρατηγικής του σε όσους φυλακισμένους θεωρεί επικίνδυνους ή κατηγορούνται για ένοπλες οργανώσεις. Είναι η προεικόνιση των φυλακών Γ τύπου και της επιβολής απομόνωσης από συγγενικά πρόσωπα. Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα που δίνει ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος και προειδοποιούμε το υπουργείο ότι ο θάνατος ενός κρατουμένου από απεργία πείνας και δίψας θα έχει συνέπειες που δεν μπορούν να προβλέψουν.

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
Δύναμη στον απεργό πείνας και δίψας Αντώνη Σταμπούλο.

Πρωτοβουλία κρατούμενων Α’ πτέρυγας Κορυδαλλού».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης