Διεκόπη η δίκη για τα C4I

Διεκόπη η δίκη για τα C4I
Το τσουχτερό κρύο που επικράτησε στη δικαστική αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη των κατηγορουμένων για την παραλαβή του C4I οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης. Μολονότι η έδρα αναζήτησε την ύπαρξη άλλης αίθουσας για να συνεχιστεί η διαδικασία, εντούτοις τέτοια δεν βρέθηκε, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για τις 5 Δεκεμβρίου.

Συνήγοροι και ακροατήριο βρέθηκαν για ακόμη μία φορά στην αίθουσα με τα παλτό, ενώ και η εισαγγελέας ζήτησε διακοπή για να φέρει το πανωφόρι της...

Με την έναρξη της διαδικασίας τον λόγο πήρε η πλευρά της αμερικανικής SAIC, μέσω του δικηγόρου κ. Θέμη Σοφού, ο οποίος επικαλούμενος την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ζήτησε την αποβολή του ελληνικού Δημοσίου από την πολιτική αγωγή.

Όπως είπε, σύμφωνα με την απόφαση, την οποία έχει επικυρώσει και το Εφετείο της Αθήνας, το ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταβάλει στην αμερικανική εταιρεία - η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων - 39.700.000 ευρώ.

Ανάλογα αιτήματα για την αποβολή του ελληνικού Δημοσίου αναμένεται να υποβληθούν κι από άλλους συνηγόρους κατηγορουμένων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 13:13