Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Ξέσπασε για άλλη μία φορά, μετά τη νέα διακοπή της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η μητέρα της άτυχης κοπέλας, η οποία βρισκόταν από το πρωί στο δικαστήριο, έχοντας δίπλα της και τις μητέρες άλλων δύο θυμάτων γυναικοκτονιών που είχαν έρθει για να της συμπαρασταθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο γυναίκες δεν έφυγαν ούτε λεπτό από το πλευρό της Κούλας Αρμουτίδου, μητέρας της Ελένης. Την οργή της για τη νέα διακοπή μοιράστηκαν η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη διακόπηκε, καθώς τόσο μια ένορκος όσο και ο συνήγορος του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων με καταγωγή από την Αλβανία, νοσούν με κορωνοϊό.

«Μπράβο σε όλους κι εκεί ψηλά που κάθεστε στα έδρανα. Ντροπή! Ντροπή!» φώναξε η μητέρα της Ελένης, Κούλα Αρμουτίδου, αμέσως μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας να διακοπεί η δίκη για τις 15 Μαρτίου.

Έντονα αντέδρασε και η μητέρα της Ερατούς όταν άκουσε την εισαγγελέα να προτείνει διακοπή της δίκης. «Τι θέλετε δηλαδή; Να τους φέρουμε εδώ με Covid;», της απάντησε τότε η εισαγγελική λειτουργός. 

«Την κοροϊδία τους μέσα! Δεν ντρεπόμαστε καθόλου! Κάποιος ένορκος έχει Covid, λέει! Δεν πρέπει να υπάρχουν αναπληρωματικοί; Πόσο να αντέξω! Θέλει το σύστημα να μας εξουθενώσει ή να μας στείλει στο ψυχιατρείο!» είπε κατά την έξοδό της από το δικαστήριο η Κούλα Αρμουτίδου, η οποία λίγο νωρίτερα δεν είχε καταφέρει να συγκρατήσει τον θυμό της βλέποντας τον Ροδίτη κατηγορούμενο να κάθεται στα εδώλιο το οποίο  βρίσκεται στο ύψος της έδρας. «Δεν μπορώ να βλέπω τους δολοφόνους του παιδιού μου στο ίδιο ύψος με τους δικαστές. Εγώ η μάνα της δολοφονημένης Ελένης» είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης