Διεκόπη η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Διεκόπη η δίκη Παπαγεωργόπουλου
Για αύριο τελικά αναβάλλεται η απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη τόσο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος όσο και το άλλοτε «δεξί του χέρι» ο γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αποφάσισε σήμερα το πρωί να κάνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης τόσο του Β. Παπαγεωργόπουλου όσο και του Μ. Λεμούσια, οι οποίοι, επικαλούμενοι το νόμο 4022/11 (σ.σ. αναφέρεται σε υποθέσεις μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι) ζητούσαν να ξεκινήσει κανονικά η δίκη, παρά τη δεσμευτική απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που υποχρεώνει τα μέλη της να μην δικάζουν την τρίτη μέρα της συνεδρίασης στα Εφετεία, εφόσον μέχρι τότε η ακροαματική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει.

Στο αιτιολογικό της απόφασης, η προεδρεύουσα του δικαστηρίου, πρόεδρος Εφετών Καλληρόη Χειμαριού, επικαλέστηκε το άρθρο 4 του παραπάνω νόμου, που προβλέπει τη μη χορήγηση αναβολής κατά την εκδίκαση τέτοιους είδους υποθέσεων και ως εκ τούτου κάλεσε τους λοιπούς συνηγόρους να ζητήσουν ειδική άδεια από τους δικηγορικούς συλλόγους στους οποίους ανήκουν, ώστε να ξεκινήσει η δίκη. Η διαδικασία διεκόπη για τις 12.30 μετά το μεσημέρι οπότε και θα ξεκινούσει η δίκη με την εξέταση των πρώτων μαρτύρων.

Η αντίδραση ωστόσο των συλλόγων στην αίτηση των δικηγόρων προκάλεσε νέα διακοπή της δίκης αρχικά μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, ενώ τελικά η διαδικασία αναβλήθηκε για αύριο το πρωί, οπότε και γύρω στις 10.00 αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του ο δικηγορικός σύλλογος, ο οποίος θα συνεδριάσει το απόγευμα.

Πηγή: thousandnews.gr

Διαβάστε επίσης: Νέα εμπλοκή στη δίκη του Παπαγεωργόπουλου, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 13:45

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 14:26