Σε άμεση διακοπή της συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ προχώρησε  ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Αναστάσιος Μάνθος, έπειτα από την «εισβολή» αριστεριστών φοιτητών, οι οποίοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.

Ο πρύτανης  ζήτησε την αποχώρησή τους από το χώρο, εφόσον, όπως τόνισε, δεν αποτελούν μέλη της Συγκλήτου και δεν εκπροσωπούν θεσμικά όργανα, πράγμα που δεν έγινε δεκτό από τους φοιτητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Σύγκλητος κάλεσε τα μέλη της να προβούν, όπως τόνισε, σε: «Σιωπή απαξίωσης της βίας, άρνηση του διαλόγου μέχρι διακοπή της βίας και σιωπηρή ηθική καταδίκη αυτών που υποβιβάζουν την ακαδημαϊκή λειτουργία».

Σε ανακοίνωση τους πάντως οι πρυτανικές αρχές υποστηρίζουν πως υπήρχαν πληροφορίες ότι στο χώρο του Πανεπιστημίου εισέβαλαν μικρές ομάδες «θερμοκέφαλων» νεαρών με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος  για την ασφάλεια των μελών ΔΕΠ, αλλά και των φοιτητών που  έπαιρναν μέρος στη διαδικασία.

Επίσης, στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, διακόπηκε η διαδικασία των προεδρικών εκλογών στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής για την αποφυγή πρόκλησης επεισοδίων, ύστερα από ενδείξεις παρεμπόδισης προσέλευσης ψηφοφόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, αναβλήθηκαν και οι προγραμματισμένες, για σήμερα, προεδρικές εκλογές του τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, καθώς δεν υποβλήθηκε καμία υποψηφιότητα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο εκλογών, που προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης