Ως ένα παιδί καλοσυνάτο, ευγενικό, ντροπαλό, με σεβασμό στην ιεραρχία και τους καθηγητές και ιδιαίτερα δεμένο με την αδελφή του, περιέγραψε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ο γυμνασιάρχης της Σχολής Μωραΐτη, Γιώργος Θαλάσσης, ο οποίος κατέθεσε την Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Ο μάρτυρας διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ότι ο Αλέξης είχε αποβληθεί από το σχολείο, και δήλωσε ότι ακόμη «και τον ρόλο του επικίνδυνου να τον βάζαμε να παίξει σε κάποιο θεατρικό δεν θα ήταν καθόλου πειστικός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση της υπεράσπισης, αν αποκλείει τη συμμετοχή του Αλέξη και του φίλου του Ν. Ρ. σε επεισόδια, η απάντηση που έδωσε ήταν αποστομωτική: «Απολύτως. Σε κανένα σημείο η φαντασία μου -και δεν έχω νοσηρή φαντασία, αν είχα θα σας διευκόλυνα- δεν μπορεί να το συλλάβει αυτό».

Ο γυμνασιάρχης μίλησε στο δικαστήριο και για τον Ν. Ρ., στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο Αλέξης το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008. Όπως είπε, πρόκειται για ένα παιδί συγκροτημένο, με άποψη, ιδιαίτερες κοινωνικές και ανθρώπινες ευαισθησίες και με κλίση στη λογοτεχνία.

Εξήγησε ότι ο θάνατος του Αλέξανδρου ήταν το δεύτερο πλήγμα που δέχθηκε ο έφηβος, αφού την προηγούμενη χρονιά είχε πεθάνει άλλος ένας στενός φίλος του, ενώ σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τη μη προσέλευση του Ν. Ρ. στο δικαστήριο, ο μάρτυρας δήλωσε απευθυνόμενος στον Αλέξη Κούγια ότι «αν δεν είχατε κάνει τα σχόλια που έχετε κάνει σε βάρος του Αλέξανδρου και σε βάρος του ίδιου, θα ήταν εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Enet

Διαβάστε επίσης:

Έπεσαν οι μάσκες στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη
, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010, 14:35.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης