Ένορκη Διοικητική Εξέταση διετάχθη από τον υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ιωάννη Λαουδιά, σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και αφορά στον θάνατο ενός 48χρονου πατέρα, τον οποίον περιέφεραν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να καταλήξει μέσα στο ασθενοφόρο.

Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργεί η Αγγελική Τσιόλα για τα ακριβή αίτια θανάτου του άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, από την Αμαλιάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 48χρονος Αριστείδης Μπουράτσιας ξεψύχησε το μεσημέρι της Κυριακής. Τα ξημερώματα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας από τους οικείους του, με πρόβλημα στις αμυγδαλές και κοιλιακό άλγος. Αφού έγιναν οι πρώτες εξετάσεις, στις 03.00, οι γιατροί τού έκαναν εισαγωγή στην παθολογική κλινική. Μέχρι εκεί όλα καλά, μόνο που το πρωί η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί άρχισαν πλέον να συζητούν τη μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, για περαιτέρω εξετάσεις, με δεδομένο βέβαια ότι δεν εφημέρευε καρδιολόγος για να γίνει και καρδιολογική εκτίμηση, ενώ ζητήθηκε, βεβαίως, και χειρουργική εκτίμηση.

Αρχικά έγινε επικοινωνία με το νοσοκομείο του Πύργου, ωστόσο δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος για περαιτέρω εξετάσεις, κατά συνέπεια κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του ασθενούς στην Πάτρα. Ο ασθενής έπρεπε να διακομισθεί αρχικά στο 409 Νοσοκομείο Πατρών για να γίνει καρδιολογική εκτίμηση, αφού εκεί εφημέρευε καρδιολόγος, εν συνεχεία να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών για να εξεταστεί από χειρουργό, αφού εκεί εφημέρευε χειρουργός, και από εκεί να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εφημέρευε. Κάτι που, όμως, δεν έγινε ποτέ, καθώς ο 48χρονος ξεψύχησε από ανακοπή καρδιάς, την ώρα που το ασθενοφόρο έφθανε στην πύλη του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Ασθενής έγινε «μπαλάκι» μεταξύ νοσοκομείων και τελικά πέθανε στον δρόμο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης