Διετής εργασιακή ειρήνη στα μεταλλεία Κασσάνδρας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016, 08:39
Διετής εργασιακή ειρήνη στα μεταλλεία Κασσάνδρας
Εργασιακή ειρήνη επετεύχθη για τη διετία 2016-2017 μεταξύ της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων των εταιρειών Άκτωρ ΑΤΕ-Ελληνικός Χρυσός «Αγία Βαρβάρα» και του Επαγγελματικού Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ύστερα από διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σχετική σύμβαση που υπεγράφη την 1η Φεβρουαρίου προβλέπει τη διατήρηση των υφιστάμενων αποδοχών στο επίπεδο της 31ης Δεκεμβρίου του 2015, οπότε και εξέπνεε η πρώτη Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε., και τη διατήρηση των αυτόματων μισθολογικών αυξήσεων λόγω ωριμάνσεων.

Επιπλέον προβλέπονται ειδικά επιδόματα γάμου, ειδικών συνθηκών και προϋπηρεσίας. Επίσης, καθιερώνονται ως επιπλέον ημέρες αργίας οι παρακάτω: 1η Ιανουαρίου, 6η Ιανουαρίου, Καθαρά Δευτέρα, Μεγάλη Παρασκευή, 4η Δεκεμβρίου και 26η Δεκεμβρίου πέραν των επίσημων εξαιρέσιμων εορτών-αργιών. Τέλος, συμφωνήθηκε ότι όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης λόγω γήρατος θα λαμβάνουν το 100% της δικαιούμενης αποζημίωσης σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μικτός μηνιαίος μισθός ανειδίκευτου εργάτη σε όσους δουλεύουν στην επιφάνεια ανέρχεται σε 999 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος για όσους εργάζονται σε υπόγειες εργασίες σε 1.215 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία αναγκάστηκε λόγω της μη έγκαιρης έκδοσης αδειών «ρουτίνας» να αναστείλει τις εργασίες της στο έργο των Σκουριών, εντούτοις ενισχύει έμπρακτα με τη στάση της τις προσπάθειες για εργασιακή ειρήνη με το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος δήλωσε: «Η υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης αποτελεί ένα ιδιαιτέρως σημαντικό βήμα για τις σχέσεις της εταιρείας με το προσωπικό της και είναι αποτέλεσμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της σταθερής συνεργασίας με τα επιχειρησιακά σωματεία σε ένα ιδιαιτέρως δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όπου οι περισσότερες εταιρείες αναγκάζονται να προβούν σε μειώσεις αποδοχών».

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανέφερε επιπλέον πως καταβάλλονται προσπάθειες για τη σύντομη και αποτελεσματική επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016, 09:00