Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στις δικαστικές αίθουσες για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού ζητεί και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Σημειώνεται ότι το ίδιο αίτημα έθεσε και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών προς τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας.

Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός καλεί το Δ.Σ. του συλλόγου να αποφασίσει την αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια για τρεις εργάσιμες ημέρες, στην περίπτωση που η Πολιτεία δεν λάβει να απαραίτητα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Αναμέναμε με ενδιαφέρον το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει έκτακτα μέτρα προστασίας των Πολιτών, Δικηγόρων, Γραμματέων, Δικαστών και Εισαγγελέων από τη μετάδοση της ασθένειας του κορωνοϊού κατά τη λειτουργία (και εντός) των Δικαστηρίων, με προσωρινή αναστολή λειτουργίας των συνεδριάσεων Δικαστηρίων (και των Γραμματειών), πλην όμως ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχει υπάρξει μέχρι τούδε.

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ αύριο, εκτάκτως και προ ημερησίας διατάξεως, να αποφασίσει το Δ.Σ., σε περίπτωση μη λήψης απόφασης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την αποχή των Δικηγόρων από τα Δικαστήρια για 3 εργάσιμες ημέρες, ήτοι από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έως και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, μέχρι να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Πολιτείας για τη διασφάλιση της υγείας των Πολιτών και προσωρινή απολύμανση των δικαστικών κτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εκτίμηση,
Θέμης Σοφός
Αντιπρόεδρος Δ.Σ.Α.».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης