Έντονο προβληματισμό σε δικαστικούς και εισαγγελικούς κύκλους έχει προκαλέσει η απόφαση του 9ου τακτικού ανακριτή, κ. Κασσίμη να «δείξει» την πόρτα της ελευθερίας στον ισχυρό άντρα της Καβάλας και εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων αγώνων, Μάκη Ψωμιάδη.

Λίγα 24ωρα μετά την μαραθώνια απολογία του κ. Ψωμιάδη με τα γνωστά αποτελέσματα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν ακόμα και με σκωπτική διάθεση την απόφαση του ανακριτή να μην διατάξει την προσωρινή κράτηση του κρατουμένου. Υπενθυμίζουν ότι ο κατηγορούμενος έπαιζε κρυφτούλι με τις Αρχές για τρεις και πλέον μήνες καθώς και ότι εναντίον του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαρρέεται από δικαστικές και εισαγγελικές «πηγές» η απρόσμενη –κατά πολλούς-  απόφαση Κασσίμη «εκθέτει τον ίδιο τον ανακριτή, καθώς ήταν εκείνος που… βιάστηκε να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του κ. Ψωμιάδη». Σχολιάζουν χαρακτηριστικά: «Πως είναι δυνατόν να εξέδωσε ένταλμα σύλληψης αν δεν είχε επαρκείς ενδείξεις ενοχής του; Πολύ περισσότερο διεθνές ένταλμα σύλληψης».

Με οργίλο τρόπο αντιμετωπίζεται, επίσης, η τοποθέτηση που φέρεται να έκανε το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά την απολογία, ο κ. Κασσίμης σε εκπροσώπους του τύπου λέγοντας «αν κάποιοι θέλανε τον Ψωμιάδη φυλακή, θα έπρεπε να έκαναν καλύτερη δουλειά».

Δικαστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο ρόλος της ανάκρισης είναι να προχωράει ένα «βήμα παραπάνω» τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς ο ρόλος του ανακριτή  δεν περιορίζεται στη «λήψη απολογιών».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης