Την αντίθεσή τους στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων εκφράζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους ότι είναι μια κατάκτηση την οποία δεν προτίθεται να «χαρίσουν».

Η επιμήκυνση του ωραρίου των δικαστηρίων αποτελεί μία από τις προτάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση στη δικαιοσύνη, η οποία όμως συναντά την έντονη αντίδραση των δικαστικών υπαλλήλων που επισημαίνουν ότι την ίδια ώρα οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί δραματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Θεωρούµε απαράδεκτο την ώρα που πετσοκόβονται οι αποδοχές µας και στενάζουν τα δικαστήρια από την έλλειψη ανθρώπινου δυναµικού και ουσιαστικής μηχανοργάνωσης, το Υπουργείο ∆ικαιοσύνης να επαναφέρει το θέµα επιμήκυνσης του ωραρίου των ακροατηρίων.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν κάνει θυσίες και αγώνες για την καθιέρωση ανθρώπινου ωραρίου στα ακροατήρια και δεν το χαρίζουν σε κανέναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός να δρομολογούνται, θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας μας και να μην υπάρχει η ελάχιστη ευαισθησία, για την ακρόαση των θέσεων της ΟΔΥΕ, αφού στα Δικαστήρια της χώρας υπάρχουν και εργάζονται και δικαστικοί υπάλληλοι.

Είναι τουλάχιστον υποχρέωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και του εκάστοτε Υπουργού να συζητά με τους θεσμικούς φορείς και να ακροάζεται τις όποιες θέσεις και απόψεις τους. Για τους Δικαστικούς Υπαλλήλους το ωράριο 7.00- 15.00 είναι κατάκτηση και δεν τη «δωρίζουμε» σε κανέναν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης