Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απαγόρευσε σε ιδιοκτήτρια την ενοικίαση βίλας σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Καλείται, μάλιστα, να πληρώσει και αποζημίωση στους γείτονες 4.400 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δικαστήριο προσέφυγαν, όταν άρχισαν τα προβλήματα, οι γείτονες, και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι Ελβετών στο οποίο ανήκει το ένα από τα τέσσερα σπίτια του συγκροτήματος.

Με την απόφασή του το δικαστήριο δέχεται ότι με τη βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου παραβιάζεται ο κανονισμός του συγκροτήματος που κάνει λόγο για παραθεριστικές κατοικίες κι όχι για τουριστικά καταλύματα.

Επιπλέον, το ακίνητο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα τουριστικά καταλύματα, εξήγησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο Χαράλαμπος Αποστολίδης, το δικηγορικό γραφείο του οποίου χειρίστηκε την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημείωσε, οι πελάτες του ακινήτου που ενοικιαζόταν βραχυπρόθεσμα άλλαζαν κάθε 2-3 μέρες, ενώ έκαναν ατέλειωτα πάρτι με σαμπάνιες στην πισίνα.

Κατά τον κ. Αποστολίδη, πρόκειται για απόφαση πιλότο, την πρώτη πανελλαδικά για το θέμα, που πρέπει -όπως είπε- να κινητοποιήσει την Πολιτεία ώστε να θεσπίσει κανόνες.
Πηγή: thessnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης