Δικαστήριο απαγόρευσε την ενοικίαση βίλας στη Χαλκιδική μέσω Airbnb

Δικαστήριο απαγόρευσε την ενοικίαση βίλας στη Χαλκιδική μέσω Airbnb
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απαγόρευσε σε ιδιοκτήτρια την ενοικίαση βίλας σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Καλείται, μάλιστα, να πληρώσει και αποζημίωση στους γείτονες 4.400 ευρώ.

Στο δικαστήριο προσέφυγαν, όταν άρχισαν τα προβλήματα, οι γείτονες, και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι Ελβετών στο οποίο ανήκει το ένα από τα τέσσερα σπίτια του συγκροτήματος.

Με την απόφασή του το δικαστήριο δέχεται ότι με τη βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου παραβιάζεται ο κανονισμός του συγκροτήματος που κάνει λόγο για παραθεριστικές κατοικίες κι όχι για τουριστικά καταλύματα.

Επιπλέον, το ακίνητο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα τουριστικά καταλύματα, εξήγησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο Χαράλαμπος Αποστολίδης, το δικηγορικό γραφείο του οποίου χειρίστηκε την υπόθεση.

Όπως σημείωσε, οι πελάτες του ακινήτου που ενοικιαζόταν βραχυπρόθεσμα άλλαζαν κάθε 2-3 μέρες, ενώ έκαναν ατέλειωτα πάρτι με σαμπάνιες στην πισίνα.

Κατά τον κ. Αποστολίδη, πρόκειται για απόφαση πιλότο, την πρώτη πανελλαδικά για το θέμα, που πρέπει -όπως είπε- να κινητοποιήσει την Πολιτεία ώστε να θεσπίσει κανόνες.

Πηγή: thessnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, 05:07