Σήμερα διεξάγεται η δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ, ο οποίος τραυμάτισε δύο καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών το καλοκαίρι του 2014.

Ο αστυνομικός, μάλιστα, που χτύπησε τις γυναίκες, κατέθεσε και μήνυση εναντίον τους για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα κατέθεσαν και αυτές μήνυση, ζητώντας την τιμωρία του για τη βάρβαρη καταστολή εναντίον τους, που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Μετά το περιστατικό, ο αστυνομικός, ο οποίος φορούσε γάντια μηχανής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ.

Στην πρώτη δίκη που αναβλήθηκε, υπήρξε, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών των ΜΑΤ δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας στους αλληλέγγυους στον χώρο των δικαστηρίων, ενώ αναβλήθηκε για δεύτερη φορά (11 Φεβρουαρίου 2016) εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκέντρωση στο κτήριο 2 των δικαστηρίων της Ευελπίδων ανακοίνωσε η «Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών».

Διαβάστε την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας» για τη σημερινή κινητοποίηση:

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, θα γίνει η δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε τις καθαρίστριες Β. Γκόβα και Ευαγγελία Αλεξάκη, στις 10 Ιούλη του 2014, μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών, όταν τα ΜΑΤ έκαναν ακόμα μία επίθεση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Η δίκη είχε αναβληθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2016, εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων που αγωνίζονταν για την απόσυρση του νομοσχεδίου που κατάργησε την κοινωνική ασφάλιση.

Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών εναντιώθηκαν στη βία της κρατικής καταστολής και έδειξαν ότι έχει το ίδιο πρόσωπο, φορά το ίδιο κράνος, χτυπά με την ίδια γροθιά, απέναντι σε όποιον και όποια υψώνει τη φωνή για να διεκδικήσει δικαιώματα που καταργούνται.

Οι μνημονιακές πολιτικές, είτε της προηγούμενης συγκυβέρνησης (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) είτε αυτές που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Οι πολιτικές αυτές διογκώνουν όχι μόνο τη φτώχεια, την εξαθλίωση, αλλά και την καταστολή. Όσο περισσότερο άδικες και αντιλαϊκές είναι, τόσο χρησιμοποιούν την περιστολή των δικαιωμάτων προκειμένου να συνθλίψουν την αντίσταση.

Η αντίσταση και η αλληλεγγύη, όμως, θα είναι οι εφιάλτες τους, η βαρβαρότητα θα ηττηθεί.

Καλούμε για άλλη μια φορά όλες τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, τις εργατικές συλλογικότητες, τους αυτοοργανωμένους χώρους και στέκια να πλαισιώσουν την Πρωτοβουλία και να δώσουν μαζικό παρών στη δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Απαιτούμε:

Την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού που χτύπησε την Ευαγγελία Αλεξάκη και τη Βάσω Γκόβα.

Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ κ.λπ.)

Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης