Την απόφαση να σταματήσει το επικίνδυνο έθιμο του σαϊτοπολέμου έλαβε – κατόπιν όμως εορτής – ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, έπειτα και από το τελευταίο αιματηρό περιστατικό την Κυριακή του Πάσχα με θύμα τον εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, πατέρα δύο παιδιών.

«Tο έθιμο σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση», είπε ο κ. Νίκας, μιλώντας στο One Channel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απόφαση να σταματήσει το επικίνδυνο έθιμο του σαϊτοπολέμου έλαβε – κατόπιν όμως εορτής – ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας «Μετά τον θάνατό του Κώστα δεν μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα. Και αν δεν αλλάξουν όλα είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση που υπάρχει σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια. Είναι συνδεδεμένο με την πόλη. Δεν γίνεται μόνο στην Καλαμάτα, γίνεται στην ευρύτερη περιοχή με αποφάσεις τοπικών συμβουλίων. Ο θάνατος είναι μια καμπύλη σε όλο αυτό. Και αν δεν αλλάξουν τα πάντα και αν δεν υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο όλα αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν. Μετά τον θάνατο του Κώστα δεν μπορούν να συνεχιστούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Σήμερα η ομάδα των επτά που συνελήφθη για το αιματηρό περιστατικό οδηγείται ενώπιον των αρμόδιων αρχών πρικειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Οι επτά κατηγορούμενοι, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος που είναι ο υπεύθυνος για την εκδήλωση, ζήτησαν την τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμαστούν για την νέα δικάσιμο που ορίστηκε για σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης και για τους έξι «σαϊτομάχους» και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Ο 54χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι  από σαΐτα που έφυγε προς το πλήθος περί τις 20:35 την Κυριακή του Πάσχα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λίγο αργότερα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο σαϊτοπόλεμος, με συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, είχε ξεκινήσει  στις 20.00 στο παρκινγκ του Νέδοντα στην Καλαμάτα, και διακόπηκε μετά το δυστύχημα.

Απολογείται για την αδέσποτη σφαίρα

Την ίδια ώρα, ενώπιον των αρχών οδηγείται σήμερα και ο 54χρονος για το περιστατικό τραυματισμού της 8χρονης Αλεξίας την Κυριακή του Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα.

Ήδη σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αλέξιο Στεφανάκη ο 54χρονος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ζήτησε συγγνώμη και επεσήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα διαδικαστικά, αλλά να γίνει καλά το παιδί.

Η κατάσταση υγείας της 8χρονης που νοσηλεύεται νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είναι σταθερή αλλά ιδιαίτερη κρίσιμη σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Εμμανουήλ Παπασσάβα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης