Με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, γιατί συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2 Απρίλη 2014, 19 Μάρτη 2012 και 11 Απρίλη 2012 δικάζονται σήμερα 21 ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι.

Επίσης, την Πέμπτη 26 Νοέμβρη εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας η έφεση των ναυτεργατών, που πρωτόδικα (23 Ιούνη 2014), 20 εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτεργάτες καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, γιατί συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 Μάρτη 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στις 10.00 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Καβάλα σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες απευθύνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ιδιαίτερα επικίνδυνο ήταν το αιτιολογικό της πρωτόδικης απόφασης ότι και μόνο η φυσική παρουσία των απεργών ναυτεργατών στο χώρο του λιμανιού, όπου πραγματοποιούνταν απεργιακή συγκέντρωση, είχε “επιθετικό χαρακτήρα” και αποτελεί παράνομη πράξη. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη, ποινικοποιεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων εναντίον του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας που αγωνίζεται για τα αυτονόητα δικαιώματά του.

Επισημαίνει ότι «η βιομηχανία διώξεων που έχει εξαπολύσει ο εφοπλιστής Μητσόπουλος κατά του σωματείου των ναυτεργατών στόχο έχει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, τη συλλογική πάλη, να τρομοκρατήσει τους ναυτεργάτες.

Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας αποτελεί αγκάθι στα σχέδια των ναυτιλιακών εταιρειών, γιατί όλα αυτά τα χρόνια παλεύει για να έχουν οι ναυτεργάτες μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να υπάρχουν σύγχρονες ασφαλείς συγκοινωνίες όλο το χρόνο, σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει μεγάλες ευθύνες, γιατί διατηρεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, με νέο συνδικαλιστικό νόμο. Η όξυνση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδότες θα φέρει νέο κύμα συνδικαλιστικών διώξεων, νέα επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και μπροστά στα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν τώρα με μαζικούς, ταξικούς αγώνες! Με δυνάμωμα της ταξικής αλληλεγγύης, της οργάνωσης στα συνδικάτα, της συλλογικής δράσης κόντρα σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, για να σπάσει η τρομοκρατία!

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και η απεργία είναι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να τις βγάλει παράνομες στη συνείδηση των εργαζομένων.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς του Νομού να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με ψηφίσματα συμπαράστασης και τη συμμετοχή τους».

Τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους εργαζόμενους εκφράζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας.

ΠΗΓΗ: 902.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης