Δικαιωμένη αισθάνεται η οικογένεια από την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, που τον Απρίλιο του 2011 άφησε την τελευταία της πνοή στο κρεβάτι του νοσοκομείου Ρεθύμνου, έπειτα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.

Το δικαστήριο, τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά πολύωρη συνεδρίαση, έκρινε την ενοχή και τριών κατηγορουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφάσεις και ποινές

Το Μικτό Δικαστήριο Χανίων αποφάσισε τα εξής:

– Ένοχος κρίθηκε ο 27χρονος, φίλος της Στέλλας, για βιασμό κατά συναυτουργία και αθώος για την έκθεση ανηλίκου ενώ του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών με αναστέλλουσα δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ένοχος κρίθηκε ο 39χρονος γιατρός για αμέλεια και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.

– Ένοχος κρίθηκε και ο 38χρονος γιατρός επίσης για αμέλεια και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.

Και οι τρεις καταδικασθέντες αναμένεται να προσφύγουν στο Εφετείο για να επανεξεταστεί η υπόθεση καθώς δηλώνουν αθώοι.

Μ. Ακουμιανάκης: «Το παιδί μας δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω»

Δικαιωμένη αισθάνεται η οικογένεια της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη μετά από την απόφαση του δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη.

«Από την πρώτη στιγμή που συνέβη αυτό το γεγονός, πατέρας, με την κόρη μας. Είπαμε ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Στα τέσσερα χρόνια αυτό κάνουμε και συνεχίζουμε να κάνουμε», ανέφερε μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης ο πατέρας της Στέλλας, Μανώλης Ακουμιανάκης ενώ τόνισε πως όλη αυτή η ιστορία τους πικραίνει καθώς το παιδί τους δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω.

«Το παιδί μας δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω. Με αυτή την έννοια η απόφαση του δικαστηρίου μας πικραίνει γιατί μας διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι αν κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν αυτά τα κτηνώδη ένστικτα, κι αν κάποιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους σήμερα το παιδί μας θα ζούσε», επεσήμανε ο κ. Ακουμιανάκης.

Διαβιβάζεται η δικογραφία για ανάληψη ευθυνών

Ο εισαγγελέας χθες κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης ανέφερε ότι ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί στο Ρέθυμνο για να διερευνηθούν οι ευθύνες που ανέκυψαν.

Την ικανοποίησή τους για το συγκεκριμένο συμβάν εξέφρασαν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής.

«Αισθανόμαστε ικανοποιημένη για την διαβίβαση της δικογραφίας σε σχέση με την διερεύνηση ευθυνών που ανέκυψαν και πραγματικά είναι τραγικό να το διαπιστώνουμε σε μία ακροαματική διαδικασία με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.

Ως εκ τούτου θα ευχαριστήσω το δικαστήριο που μετά από μία ενδελεχή διαδικασία και πολυτελή αξιολόγηση όλων αυτών που ανέδειξαν κατέληξε στην κρίση αυτή», ανέφερε η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Αλεξάνδρα Σπανάκη ενώ την ίδια ώρα επεσήμανε ότι αισθάνονται δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου.

«Αισθάνεται δικαιωμένη η πολιτική αγωγή για τον αγώνα τόσων ετών για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη.

Η ίδια η υπόθεση δεν μας δίνει την δυνατότητα θριαμβολογίας εξαιτίας της απώλειας ενός παιδιού, δεχόμεθα με απόλυτο σεβασμό την απόφαση του δικαστηρίου που όρισε τα μέτρα και τα όρια της απόδοσης των ευθυνών», ανέφερε σχετικά η κ. Σπανάκη.

«Η πολιτική αγωγή δεν κυνηγούσε φαντάσματα»

«Η Στέλλα Ακουμιανάκη δεν πέθανε μόνη της, ούτε τυχαία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Ανδρέας Αργυρόπουλος μετά το τέλος του δικαστηρίου.

«Είναι μία δίκαιη απόφαση αυτή που πάρθηκε σε πρώτο βαθμό και αποδεικνύεται ότι η πολιτική αγωγή δεν κυνηγούσε φαντάσματα. Υπήρχαν ευθύνες που αποδόθηκαν. Τώρα περιμένουμε το Εφετείο όπου κι εκεί θα δώσουμε έναν έντιμο αγώνα», επεσήμανε ο κ. Αργυρόπουλος.

Δικαίωση και από την πλευρά του 27χρονου

Δικαιωμένοι όμως νιώθει και η πλευρά του 27χρονου κατηγορούμενου, φίλου της Στέλλας, που αθωώθηκε για την έκθεση ανηλίκου και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών με αναστέλλουσα δύναμη για βιασμό κατά συναυτουργία.

«Η απόφαση μας δικαιώνει καθώς ο 27χρονος αθωώθηκε για την θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου – καθώς αποδείχθηκε ότι δεν εκτέθηκε σε κίνδυνο, ούτε αφέθηκε αβοήθητη. Καταδικάστηκε για την τέλεση ενός σκέλους των ασελγών πράξεων. Δηλαδή με την δική του συνδρομή η κοπέλα βρέθηκε σε κατάσταση μέθης και ήρθε σε περιπτύξεις με τον άλλον νεαρό. Ο 27χρονος δεν την άγγιξε την κοπέλα, γι’ αυτό και η ποινή είναι τόσο χαμηλή», επεσήμανε ο δικηγόρος του 27χρονου, κ. Στειακάκης.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης