Δικαιώνει ομόφωνα το επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Σωτήρη Μπάγια, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» το Μάρτιο του 2008, είχε ασκήσει κριτική για υποθέσεις που αφορούν τη Δικαιοσύνη.

Εναντίον του κ. Μπάγια είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καθώς οι απόψεις του αρχικά θεωρήθηκαν μειωτικές για το κύρος της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πειθαρχικό συμβούλιο έκρινε ότι οι αιτιάσεις και η κριτική που άσκησε ο κ. Μπάγιας δεν ήταν πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, από τη στιγμή που αυτές ανταποκρίνονται στην αλήθεια, πολλώ δε μάλλον αφού κατέχει τη συνδικαλιστική ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

«Δεν υπάρχουν ανακριβείς, ψευδείς, συκοφαντικοί ισχυρισμοί, του εγκαλούμενου στην συνέντευξή του. Αυτή δεν έγινε με σκοπό τη μείωση του κύρους της Δικαιοσύνης ή υπέρ ενός ορισμένου κόμματος ή άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης.

Επί πλέον οι δικαστές αναγνώρισαν ότι η κριτική του κ. Μπάγια στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο ήταν αποτέλεσμα βάσιμων αιτιάσεων και παραπόνων πολλών συναδέλφων του, των οποίων είχε γίνει δέκτης γι άδικες αποφάσεις του ΑΔΣ του Αρείου Πάγου, σε περιπτώσεις μεταθέσεων κατά της οποίας είχε παρακαμφθεί η σειρά τους στην επετηρίδα χωρίς να παρατίθεται γι αυτό καμία αιτιολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο ήταν ο Αρεοπαγίτης Αχιλλέας Ζαφούλης ο οποίος δεν προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και λέγεται ότι βασική αιτία γι αυτό ήταν η άποψή του για την υπόθεση Μπάγια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης