Τέσσερα χρόνια μετά τον άδικο χαμό του 9χρονου Μανώλη Μαρκάκη από την Κρήτη, κατά τη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας για την αφαίρεση των αμυγδαλών του, η δικαίωση ήρθε για τους γονείς του παιδιού.

Οι δύο γιατροί, ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του παιδιού από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση χωρίς αναστολή, ενώ ο δεύτερος σε ένα χρόνο αφαίρεσης της ιατρικής του άδειας. Και οι δύο έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση, που θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ήταν συγκλονιστικές, καθώς κλήθηκαν να καταθέσουν ο πατέρας και η μητέρα για τον άδικο χαμό του άτυχου Μανώλη.

Ο τραγικός πατέρας, Γιάννης Μαρκάκης, είπε: «Η επέμβαση ξεκίνησε στις 9 το πρωί, μας είπαν ότι θα διαρκέσει 45 λεπτά, ωστόσο στις 12 το μεσημέρι αρχίσαμε να χτυπάμε τις πόρτες του χειρουργείου. Μπήκα μέσα, πήγα προς το παιδί μου, είχε μπλε χρώμα, έκανε σπασμούς και έβγαζε κάτι σαν ρόγχο. Αργότερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι γιατροί της ΜΕΘ άνοιξαν την πόρτα και μου είπαν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάνα, από την πλευρά της, ζητούσε να μάθει γιατί επί μιάμιση ώρα που είχε υποστεί ανακοπή ο γιος της δεν κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τους δύο γιατρούς.

Πριν την απόφαση, κατά την αγόρευσή της, η Εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι οι παραλήψεις των δύο γιατρών και κυρίως του αναισθησιολόγου -χωρίς να απαλλάσσει από τις ευθύνες και τον χειρουργό- οδήγησαν στο θάνατο τον 9χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

«Έσβησε» 10χρονος από εγχείριση ρουτίνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης