Δίκες εν μέσω κορωνοϊού-Θετικοί στον ιό δικαστές-Δικάζουν με πυρετό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 17:09
Δίκες εν μέσω κορωνοϊού-Θετικοί στον ιό δικαστές-Δικάζουν με πυρετό

Απροστάτευτοι δηλώνουν δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι, εν μέσω κορωνοϊού, καλούνται να δικάσουν έστω και  στο πλαίσιο της περιορισμένης λειτουργίας των δικαστηρίων, σύμφωνα με τη νέα  ΚΥΑ, την ώρα που συνάδελφοι τους βρίσκονται πλέον θετικοί στον επικίνδυνο ιό ενώ άλλοι μπαίνουν σε καραντίνα.

Δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι εκφράζουν πια ανοιχτά το φόβο τους πως ακόμη και η νέα ΚΥΑ, τους αφήνει έκθετους στον κίνδυνο να κολλήσουν ανά πάσα στιγμή τον κορωνοϊό, κάτω από τις συνθήκες στις οποίες είναι γνωστό σε όλους ότι λειτουργούν τα δικαστήρια.  

Αποκαλυπτική για την κατάσταση που επικρατεί τις ημέρες αυτές στα δικαστήρια είναι η ανάρτηση στο facebook  του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου στην οποία καταγράφεται με δραματικό τόνο η άνιση μάχη που δίνουν καθημερινά όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί, τις ημέρες αυτές όπου ο κορονοϊός καλπάζει, απειλώντας την υγεία και τη ζωή όλων μας.

Με τον τίτλο « ΆΣΜΑ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΉΡΩΕΣ ΔΙΚΑΣΤΈΣ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ»,  ο έμπειρος και καταξιωμένος εισαγγελέας Εφετών  σημειώνει στην ανάρτησή του: «Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς σήμερα γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης και κάνουμε ωραίες αναρτήσεις, και ενώ ο θανατηφόρος ιός "θερίζει" με χιλιάδες νεκρούς, δίπλα μας συνάδελφοι και των δύο βαθμών (Ευελπίδων & Λουκάρεως) δικάζουν!!!!
Ναι, 18μηνα, παραγραφές, επείγοντα (!!!) ζητήματα! Αυτά που εξαίρεσε του κανόνα της αναστολής η ΚΥΑ!
Ναι, μέσα σε βρώμικες αίθουσες, με μάσκες και γάντια (προσωπικά βέβαια όλα αυτά, δεν τους τα έδωσε η πολιτεία) αποδίδουν δικαιοσύνη!
Έντρομοι, τρομοκρατημένοι μήπως πλησιάσει πιο κοντά ο μάρτυρας ή ο κατηγορούμενος!
Μια συνάδελφος δυο μέρες μετά το Αυτόφωρο έχει δέκατα!
Άλλη, έχει ήδη πυρετό!
Η Πρόεδρος είναι πια θετική!
Δέκα συνάδελφοι, ίσως και παραπάνω στην καραντίνα!
Την συνάδελφο την έφερε προχθές ο σύζυγός της με Ι.Χ. από την Πάτρα στο Εφετείο, για να δικάσει!
Την Δευτέρα θα κατέβει με δημόσια συγκοινωνία άλλη δικαστής από Κιλκίς, Σέρρες, κάπου από εκεί, για να δικάσει 18μηνο!
Προχθές συνάδελφος στο εφετείο δέχθηκε συνοδεία που ήλθε από Κων/πολη!
Γραμματέας αρνήθηκε, και ορθώς, να φέρει τις δικογραφίες στην έδρα!

Η κατάσταση έχει φθάσει σε όρια μη λογικής.
Εγώ προσωπικά,

ΑΡΝΙΕΜΑΙ να πάω ως πρόβατο επί σφαγή,
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να αποστώ των επίσημων διακηρύξεων της πολιτείας και συνεπώς "μένω σπίτι",
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να δικάζω σε αίθουσες, έδρες, έδρανα, μη απολυμασμένα. Διότι και αν απολυμάνθηκαν προχθές, δεν ξέρω τι έγινε χθες και τι περαιτέρω ιόντα και ιοί επεσωρεύθησαν εν τω μεταξύ!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να εκτελέσω υπηρεσία, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των μελών της οικογένειας μου!

Ενόσω η πολιτεία, δια του εκδόντος την γνωστή ΚΥΑ σεβαστού Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν μου παρέχει πεντακάθαρη και πλήρως απολυμασμένη αίθουσα ή γραφείο, σαν αυτό της τελευταίας φωτό (που είναι η βιβλιοθήκη του εφετείου Παρισίων, η φωτό τραβήχτηκε από μένα), ΑΡΝΙΈΜΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΖΩ, ΑΡΝΙΈΜΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ!!!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!»

Κραυγή αγωνίας όμως εκφράζουν και πολλοί ακόμη δικαστές αλλά και δικηγόροι οι οποίοι διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις  για το περιεχόμενο και της νέας ΚΥΑ  που αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων, τις κρίσιμες αυτές ημέρες όπου το διακύβευμα είναι ένα: η προστασία της ανθρώπινης ζωής. …

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 17:09