Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει η τρίτη καταγγέλλουσα, στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η νεαρή γυναίκα που έχει μιλήσει για την οδυνηρή εμπειρία της, το καλοκαίρι του 2014,  όταν ο κατηγορούμενος προσπάθησε να τη βιάσει στο αυτοκίνητό του,  ζήτησε η κατάθεσή της να γίνει, χωρίς κοινό και δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, όλα έγιναν, μετά τη συνάντηση που είχε με το γνωστό ηθοποιό, για επαγγελματικούς λόγους και εκείνος, αφού προσφέρθηκε να την επιστρέψει στο σπίτι της , την παγίδεψε στο αυτοκίνητο του και επιχείρησε να την βιάσει.  Όπως έχει πει η καταγγέλλουσα,  βρέθηκε σε απόγνωση,  φώναζε και  γλύτωσε από την επίθεση όταν ο κατηγορούμενος άνοιξε τις πόρτες του οχήματός του αφήνοντας την να φύγει, αφού πρώτα την απείλησε ότι θα την καταστρέψει.  

Νωρίτερα, οι τόνοι ανέβηκαν, λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση της η νεαρή ηθοποιός που, επίσης, καταγγέλλει τον κατηγορούμενο για απόπειρα βιασμού στο καμαρίνι του. Η μάρτυρας δέχτηκε απανωτές ερωτήσεις για την επίθεση που δέχτηκε από τον προφυλακισμένο ηθοποιό  από την υπεράσπιση που αμφισβήτησε τις περιγραφές της, επικαλούμενη βίντεο με την αναπαράσταση της «σκηνής» το οποίο έχει πρόθεση να καταθέσει στο δικαστήριο. «Λέτε ότι ο Φιλιππίδης ήταν πάνω στους μηρούς σας με τα γόνατά του, έχοντας ύψος κοντά 1,90;», ρώτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης τη μάρτυρας που απάντησε θετικά.  

Υπεράσπιση: Την έχω γυρίσει αυτή τη σκηνή και θα τη δείξω στα αναγνωστέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολιτική Αγωγή: Υπάρχει και ένα όριο.

Πρόεδρος: Μην μας αναγκάσετε να διακόψουμε.

Υπεράσπιση: Αυτά στα περιοδικά και στις συνεντεύξεις για το metoo.

Μάρτυρας: Ανέβηκε πάνω μου γονατιστός. Του κρατούσα τα χέρια.

Υπεράσπιση: Και μετά βγάζει το φανελάκι του;

Μάρτυρας: Ναι. Όλα γίνονταν σε μια αλλεπάλληλη πάλη.

Υπεράσπιση: Άνθρωπος να καθίσει σε γυναίκα πάνω στα γόνατα με αυτό το βάρος δεν υπάρχει. Εμείς τη γυρίσαμε τη σκηνή με πέντε άτομα και δεν τα κατάφεραν, θα σας τη δείξω.

Η μάρτυρας επανέλαβε πως ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης επιχείρησε να την βιάσει όταν την παρέσυρε στο καμαρίνι του με την πρόφαση ότι θα συζητούσαν για κάποιο ρόλο.

«Μου είπε να πάω στο θέατρο, ήταν ένα επαγγελματικό ραντεβού. Φαντάστηκα ότι θα μου δώσει τα κείμενα, θα συζητούσαμε ίσως να ανεβαίναμε στη σκηνή, δεν με ενδιέφερε αν θα ήταν ανοιχτό, αν θα ήταν εκεί οι ταμίες» ανέφερε  όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε πως ο κατηγορούμενος θα ήταν μόνος στο θέατρο εκείνη την ημέρα.

Η μάρτυρας εξήγησε πως ένιωσε άβολα όταν κατάλαβε ότι ο κατηγορούμενος την προσέγγιζε ερωτικά ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως εκείνος κατέβασε το παντελόνι του.

Μάρτυρας: Κάποιες τον πήραν στο πρόσωπο, τον απομάκρυνα με το πόδι μου μέχρι ένα σημείο και σηκώθηκα να φύγω.

Υπεράσπιση: Δηλαδή με έναν τρόπο χαριτωμένο βάλατε το πόδι σας…

Πολιτική Αγωγή: Να μην σας τύχει ποτέ τέτοιος «χαριτωμένος» τρόπος.

Υπεράσπιση: Καταλαβαίνω την προσπάθεια να ματαιώσουν τις απαντήσεις.

Πρόεδρος: Αφήστε τη μάρτυρα να απαντά χωρίς χαρακτηρισμούς. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης