Αθώος δήλωσε  ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης όταν ρωτήθηκε από τους δικαστές για την κατηγορία που τον φέρνει στο εδώλιο του Μικτού  Ορκωτού  Δικαστήριο  της Αθήνας για τους «σκηνοθετημένους» πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021. Μαζί του δικάζονται άλλοι δύο φερόμενοι ως  συνεργοί του κι ακόμη ένας κατηγορούμενος για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών σε αθλητές.

«Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα»,  είπε ο παρουσιαστής με τους συνηγόρους του να καταθέτουν σειρά  ενστάσεων περί  ακυρότητας της κλήσης του αλλά και της προδικασίας οι οποίες είτε απορρίφθηκαν είτε θα κριθούν κατά τη διάρκεια της δίκης αφού το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δικαστήριο κατέθεσαν αστυνομικοί  που έφτασαν επί τόπου, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021.

Στην κατάθεση του ο αστυνομικός που είχε εντοπίσει μια μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες στην περιοχή της Κηφισιάς η οποία θεωρήθηκε ύποπτη γιατί δεν είχε πινακίδα και πίσω φως.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να πυροβολούσαν κατ’ εντολή του Μένιου Φουρθιώτη το σπίτι του στο Διόνυσο, κατά την απομάκρυνσή τους από το σημείο έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πυροβολούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος.

Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Εισαγγελέας: Μπορείτε να περιγράψετε τον σωματότυπο τους;

Μάρτυρας: Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος.

Άλλος αστυνομικός που μετέβη στη λεωφόρο Θησέως στην Κηφισιά έχοντας λάβει σήμα ότι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση ανέφερε: «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα.

Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε.»

Οι καταθέσεις τους αμφισβητήθηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης με τον συνήγορο υπεράσπισης Κ. Γώγο να ζητεί ο δεύτερος μάρτυρας να κρατηθεί για ψευδορκία.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε απορρίψει  αίτημα για νέα διακοπή της δίκης λόγω κωλυμάτων δύο συνηγόρων,  καθώς λήγει σε λίγες ημέρες το 18μηνο προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορούμενων που βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Η δίκη συνεχίζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης