Αντίθετη άποψη από τους δύο ιατροδικαστές που υπογράφουν την πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια θανάτου  του Ζακ Κωστόπουλου εξέφρασε ο διορισμένος από τον κατηγορούμενο κοσμηματοπώλη υποστηρίζοντας πως  δεν συνδέεται με τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 33χρονος ακτιβιστής.

«Στην προκειμένη περίπτωση για τον Ζαχαρία Κωστόπουλο από κανέναν ιατροδικαστή δεν χαρακτηρίστηκαν οι 23 βλάβες θανατηφόρες. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι είναι βλάβες μαλακών μορίων, δηλαδή σε δέρμα και υποδόριο. (…) Επίσης, έχουμε την ορολογία ότι ο Ζακ απεβίωσε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, δεν αναφέρεται αν είναι πρόσφατες ή προγενέστερες, δεν περιγράφεται η χρονική περίοδος.» ανέφερε ο μάρτυρας σημειώνοντας για τους συναδέλφους του: «Διά της ατόπου απαγωγής εκφέρουν γνώμη οι δημόσιοι ιατροί ότι οι αλλοιώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα κακώσεων και όλο αυτό το εντάσσουν σε έναν μηχανισμό στρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει αν το θύμα θα είχε πεθάνει εκείνη την ημέρα στην περίπτωση που παρέμενε σπίτι του απάντησε ότι είναι «ιατροδικαστής, όχι ο μάντης Κάλχας». Όταν δε ρωτήθηκε από την έδρα αν η κλοτσιά που έχει καταγραφεί σε βίντεο να δέχεται το θύμα στο κεφάλι από τον κοσμηματοπώλη μπορούσε να προκαλέσει εξωαγγειακό αιμάτωμα ο ίδιος υποστήριξε πως δεν προκύπτει τέτοιο εύρημα στην ιατροδικαστική έκθεση  τονίζοντας πως ο άτυχος ακτιβιστής είχε «μακρά ηπατική βλάβη» και χαρακτηρίζοντας   “τοξική για την καρδιά” την αντιρετροική αγωγή που ελάμβανε. «Δεν ήταν 23 τα λακτίσματα άλλα τρία» ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας τη θέση του ότι κανένα δεν προκάλεσε τον θάνατο του Ζακ.

 Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης