Αίτημα ολιγοήμερης διακοπής, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό όπου βρίσκεται σε καθεστώς υποχρεωτικής 10ήμερης «καραντίνας», μετέφερε προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης, η οποία κατηγορείται για την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης.

Το αίτημα μετέφερε συνάδελφος του συνηγόρου υπεράσπισης και σύμφωνα με αυτό, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης ταξίδεψε το προηγούμενο διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να υποβληθεί σε ειδικές ιατρικές εξετάσεις. «Σύμφωνα με την Νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου υποχρεούμαι σε καραντίνα για περίοδο 10 ολόκληρων ημερών […] η οποία στην περίπτωσή μου λήγει στις 23:59 της 2-12-2021 και δεν μού επιτρέπεται η αναχώρηση νωρίτερα», αναφέρεται στο αίτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο απέρριψε τελικά το αίτημα κάνοντας δεκτή την σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία το χαρακτήρισε «προσχηματικό». Κατόπιν αυτού, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για να διοριστεί δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης της 34χρονης, η οποία μετήχθη για τη δίκη από τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών, λήγει στις 18 Δεκεμβρίου.

Αύριο το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη για την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης