Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν οι 21 κατηγορούμενοι στην υπόθεση για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.
Το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης, όπως το ανέγνωσε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βασίλης Στέφος, ήταν πως υπήρξαν κάποιες ενδείξεις στην προδικασία για παραπομπή στο ακροατήριο. Όμως, στο ακροατήριο δημιουργήθηκαν πάρα πολλές αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα να κηρυχθούν ομόφωνα αθώοι.
Ο εκ των υπερασπιστών του κατηγορουμένου Ιωάννου, Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος παρέστη με τη συνεργάτιδά του Βιβή Τήλιου, δηλώνει μετά την αθωωτική απόφαση του πελάτη του, για τον οποίο υπήρξε και εισαγγελική αθωωτική πρόταση, τα εξής: «Ο πελάτης μου έχει το “προνόμιο” να είναι ένας από αυτούς οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση αυτή. Παρέμεινε τέσσερις μήνες στη φυλακή Διαβατών με μοναδικά εις βάρος του ”ενοχοποιητικά στοιχεία” το ότι δεν ήταν σε μία καφετέρια, όπως είπε, το πρωί αλλά το απόγευμα. Επίσης, ότι δεν ήταν στα Νέα Ρόδα, όπως είπε, αλλά ήταν στην Ιερισσό. Όλα αυτά βέβαια τα οποία δεν αρκούσαν ούτε για να τον καλέσουν ως κατηγορούμενο καταρρίφθηκαν αμέσως. Κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί από την προδικασία πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Αυτά προς το παρόν».

Οι βασικές κατηγορίες, όπως περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, αφορούν μεταξύ άλλων, στα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών και της ληστείας.

Διαβάστε επίσης:
Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δίκη για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης