Δίκη για βιτριόλι: Δεν ζητεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η κατηγορούμενη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, 11:03
Δίκη για βιτριόλι: Δεν ζητεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η κατηγορούμενη

Να μείνουν ανεπηρέαστοι από την κοινή γνώμη και τον Τύπο, ζήτησε από τους δικαστές, ο συνήγορος υπεράσπισης της 36χρονης κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Αγορεύοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο συνήγορος της κατηγορουμένης απευθυνόμενος στους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους τους  κάλεσε να μην να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη και να κρίνουν την εντολέα του με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικής διαδικασίας.

Ο συνήγορος πάντως διευκρίνισε πως δεν μπορεί να αναγνωριστεί στην 36χρονη κατηγορούμενη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, για αυτό και δεν το αιτείται. Και αυτό γιατί ο νόμος, όπως είπε, απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης του. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η εντολέας του, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή τη κατεύθυνση.

«Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Προέρχεται όμως από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με το μισθό της. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση  δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Αρχίζοντας την αγόρευσή του ο συνήγορος της κατηγορούμενης εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη συμπάθεια του και τη συμπόνια του στην Ιωάννα και επισήμανε, εκ νέου, ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν το ρόλο του συνηγόρων υπεράσπισης.

«Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου. προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση της Ιωάννας. «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι ούτε μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης», είπε ο συνήγορος.

Η δίκη συνεχίζεται.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, 11:36