Δίκη Γρηγορόπουλου: 29 Ιουλίου η απόφαση - Για «ακραία και προκλητική μεθόδευση» μιλούν οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, 16:10
Δίκη Γρηγορόπουλου: 29 Ιουλίου η απόφαση - Για «ακραία και προκλητική μεθόδευση» μιλούν οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξη

Για τις 29 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα απόφαση του Εφετείου Λαμίας, για τις ποινές των Ειδικών Φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σήμερα, ημέρα που αναμένονταν να γραφτεί με την έκδοση της απόφαση, η τελευταία πράξη μιας πολύχρονης και ιστορικής δίκης, η έδρα ενημερώθηκε ότι ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, κ. Βαγγέλης Ανδρούλας, εισήλθε χθες στο Νοσοκομείο Λαμίας λόγω αδιαθεσίας.

Για ακραία και προκλητική μεθόδευση κάνουν λόγο οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, τόσο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν την αναβολή ως ακραία και προκλητική μεθόδευση προκειμένου η απόφαση να εκδοθεί με τον νέο ποινικό κώδικα που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και προβλέπει χαμηλότερες ποινές.

«Αν γίνει δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα για ενδεχόμενο δόλο, τότε θα σπάσουν τα ισόβια για τον Κορκονέα. Κάτι που είχε στόχο εξ’ αρχής η υπερασπιστική γραμμή του ειδικού φρουρού» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου,συμπληρώνοντας ότι «…με λύπη μας βλέπουμε και τον εισαγγελέα του Εφετείου να συμμετέχει σε αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για την δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού. Δεν θα σιωπήσουμε».

Πηγή: lamianow.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, 16:11