Φωτιές άναψε στη δίκη για το αποκαλούμενο σκάνδαλο Καρούζου η καταγγελία από το βασικό μάρτυρα κατηγορητηρίου ότι δέχθηκε επίθεση για να μην καταθέσει.

Ο Ιωςήφ Λιβανός ο οποίος είχε καταγγείλει μαζί με τον επιχειρηματία Γίώργο Ζωγραφάκη την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Καρούζο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η δικαστική έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος επρόκειτο να καταθέσει το πρωί στο δικαστήριο αλλά δεν εμφανίστηκε. Όπως υποστήριξε με έγγραφό του προς το δικαστήριο ,ενώ οδηγούσε στις 7.30 το πρωί άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα -πλησίασαν το αυτοκίνητό του και με την απειλή όπλου του είπαν να μην καταθέσει σε βάρος του Γιάννη Καρούζου . Ο μάρτυρας κατέληξε στο ΑΤ Βουλιαγμένης όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη τελικά συνεχίστηκε με την κατάθεση του πρώην λογιστή του Ομίλου ο οποίος κατέθεσε ότι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και το ταμείο των εταιριών ήταν αποκλειστικά η σύζυγος του Γ Καρούζου Ρεβέκα Σκαφτούρα.

Δήλωσε πάντως άγνοια για την ύπαρξη «άσπρων και μαύρων ταμείων» στον όμιλο όταν ρωτήθηκε από τον δικηγόρο του Γιάννη Καρούζου Γιώργο Παπαδάκη . Ο κ . Παπαδάκης ρώτησε επίσης τον μάρτυρα αν γνώριζε οτι η κ. Σκαφτούρα είχε εξωχώριες εταιρείες και «ότι πληρώθηκε τεράστιο ποσό σε δικηγορικό γραφείο για την ίδρυση και συντήρηση των εταιρειών αυτών». Ο λογιστής δήλωσε και πάλι άγνοια για την ύπαρξη των offshore. Ο συνήγορος του Γ. Καρούζου ζήτησε τότε να ξανακληθεί ο μάρτυρας «ώστε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τραπεζίτη από το εξωτερικό για τα χρήματα που έφυγαν έξω» όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης