Δίκη Λιγνάδη: Στο δικαστήριο φωτογραφίες από το επίμαχο ταξίδι στην Επίδαυρο - Τι κατέθεσε φίλος του θύματος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, 17:20
Δίκη Λιγνάδη: Στο δικαστήριο φωτογραφίες από το επίμαχο ταξίδι στην Επίδαυρο - Τι κατέθεσε φίλος του θύματος

Φωτογραφίες από το ταξίδι στην Επίδαυρο, όπου φέρεται ότι έγινε ο ένας από τους βιασμούς που καταμαρτυρούνται στον Δημήτρη Λιγνάδη, προσκόμισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας φίλος και συμμαθητής του δεύτερου καταγγέλλοντος, καταθέτοντας στη δίκη του κατηγορούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Ανάμεσα στις έξι φωτογραφίες που παρέδωσε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, ο οποίος είχε ταξιδέψει, όπως ισχυρίστηκε, μαζί με τον φίλο του και τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο, παρέδωσε στους δικαστές και μία που είπε ότι τραβήχτηκε στις 24 Ιουλίου του 2015, μετά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο. Σε αυτήν απεικονίζονται ο μάρτυρας, ο καταγγέλλων φίλος του και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Υπεράσπιση: Τι ημερομηνία είναι οι φωτογραφίες και πώς μπορείτε να το αποδείξετε ότι είναι αυτή την ημέρα;

Μάρτυρας: Λογικά από τις ιδιότητες από τον υπολογιστή.

Υπεράσπιση: Στην επομένη συνεδρίαση μπορείτε να μας φέρετε τα στοιχεία; 

Μάρτυρας: Θα προσπαθήσω. 

Υπεράσπιση: Πότε τις βρήκατε;

Μάρτυρας: Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας περιέγραψε όσα ο ίδιος είχε δει να γίνονται μπροστά του, αλλά κι όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο φίλος του για τον βιασμό του.

Μάρτυρας: «Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από τον καταγγέλλοντα να του κάνει σεξουαλικές πράξεις. Μια φορά μπροστά μου του είχε ζητήσει να του κάνει στοματικό. Αυτή η πράξη δεν έγινε τελικά μπροστά μου, γιατί εκείνος αρνήθηκε. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν απλά ένας σκηνοθέτης στο θέατρο, αλλά και σκηνοθέτης στη ζωή του»...

Πολιτική Αγωγή: Ήταν ψύχραιμος ο καταγγέλλων όταν σας έλεγε για το γεγονός;

Μάρτυρας: Έτρεμε ολόκληρος. Σοκαρίστηκα. Είδα τα μάτια του, τον πίστεψα. Δεν θα ερχόταν κάποιος άκυρος να μου το πει αυτό. Ήρθε ένας άνθρωπος και μου είπε την ιστορία του. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν βγαίνεις έξω και να το φωνάζεις.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε αν είχε συναντήσει κι άλλα νεαρά άτομα και δη ανηλίκους, στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και τι γινόταν εκεί.

Πολιτική Αγωγή: Πηγαίνατε σπίτι του κατηγορουμένου, τι κάνατε εκεί;

Μάρτυρας: Καθόμασταν, μιλάγαμε, βάζαμε ποτό, μιλούσαμε για τις προτιμήσεις μας στο ερωτικό κομμάτι...

Πολιτική Αγωγή: Εσείς ξεκινούσατε αυτές τις συζητήσεις;

Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος τις ξεκινούσε. Ρώταγε ποια είναι η αγαπημένη σου στάση, τι σου αρέσει, ποια είναι η προτίμησή σου. 

Πολιτική Αγωγή: Δεν αισθανόσασταν άβολα;

Μάρτυρας: Στην αρχή με έκανε να αισθάνομαι άβολα.

Πολιτική Αγωγή: Του το είπατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Πολιτική Αγωγή: Και εσείς απαντούσατε στις ερωτήσεις αυτές;

Μάρτυρας: Στην αρχή όχι. Ήμουν και εγώ διστακτικός.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε δει άλλα ανήλικα άτομα στο σπίτι του, πέρα από τα άτομα που έχετε αναφέρει στην κατάθεσή σας;

Μάρτυρας: Ναι, δεν θυμάμαι ονόματα, ήταν και κορίτσια, στην ηλικία μου και πιο μικροί.

Πολιτική Αγωγή: Ήταν στο σπίτι του μέσα. Στο σαλόνι;

Μάρτυρας: Ναι. Κάναμε συζητήσεις και πίναμε ποτό.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί ήταν εκεί αυτά τα παιδιά; Μήπως ήταν παιδιά από τους θιάσους;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. 

Στη συνέχεια, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο ηθοποιός που πριν από έναν χρόνο είχε προσέλθει αυτοβούλως στην ανακρίτρια, επιβεβαιώνοντας το ταξίδι στην Επίδαυρο. Όπως κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είχε δει το τριήμερο 24-26 Ιουλίου 2015 τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο με δύο νεαρούς άνδρες.

«Αρχικά είχα δει στα μέσα ότι οι ημερομηνίες που αναφέρονταν ήταν για τον Αύγουστο του 2015, εγώ ωστόσο θυμόμουν ότι τον είχα δει τον Ιούλιο του 2015, στην Επίδαυρο. Έτσι, όταν έλεγαν για τον Αύγουστο το άφησα. Μετά, ωστόσο, όταν είδα στον Τύπο ότι ανασκεύασαν το συζήτησα με μια γνωστή μου, και μου είπε... αν σε ενδιαφέρει να πας, σε μία εκ των συνηγόρων, την κυρία Κουρτέση. Πήρα την κυρία Κουρτέση, της είπα τι είχα δει και μου είπε ότι είναι σημαντικό. Της ανέφερα ότι την περίοδο εκείνη του Ιουλίου του 2015, εκείνο το τριήμερο, είδα Λιγνάδη με δύο νεαρούς» κατέθεσε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου είδατε κάποια πρόσωπα που συνόδευαν τον κ. Λιγνάδη στην Επίδαυρο;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τ’ άλλα άτομα που ήταν μαζί με τον κ. Λιγνάδη.

Πρόεδρος: Είναι δύο άτομα, άγνωστα σε εσάς, που έχουν διορθώσει την ημερομηνία. Δεν σκεφτήκατε «πού να εμπλακώ τώρα;».

Μάρτυρας: Πίστευα ότι μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Και εμένα εάν μου πείτε τις ημερομηνίες τώρα, δεν θα τις θυμάμαι. Θυμήθηκα διότι ήταν οι ημερομηνίες της συγκεκριμένης παράστασης. Θεώρησα ότι θα έπρεπε να το κάνω, χωρίς να ξέρω ότι ο κατηγορούμενος έχει κάνει κάτι για αυτά που κατηγορείται.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Απριλίου με την κατάθεση του ηθοποιού, στον οποίο θα υποβάλουν ερωτήσεις οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, 17:34