Το επίμαχο ταξίδι στην Επίδαυρο, τις ημέρες που ο Δημήτρης Λιγνάδης καταγγέλλεται ότι βίασε το δεύτερο μηνυτή, βρέθηκε στο επίκεντρο της κατάθεσης του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος, μπροστά στους δικαστές ότι είχε δει τον κατηγορούμενο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μαζί με δύο νεαρούς, εκεί όπου φέρεται ότι διέμενε.

Ο μάρτυρας ο οποίος δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση του Δημ. Λιγνάδη, υποστήριξε πως αν και δεν μπορεί να θυμηθεί τα χαρακτηριστικά των δύο εφήβων που ήταν μαζί με τον κατηγορούμενο, εν τούτοις, όπως είπε, τους είχε δει όλους, να μπαίνουν στο ίδιο κατάλυμα που είχε νοικιάσει  άλλωστε  και ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Τον κατηγορούμενο τον είδα το Σάββατο το μεσημέρι στο δωμάτιο του. Περνούσα από το δρόμο για να μπούμε στο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, μαζί με δύο άλλα άτομα είχε συναντηθεί με φιλικό μου ζευγάρι..Τον είδαν μόλις έβγαινε με τα δύο άτομα από το αυτοκίνητο και έμπαιναν στα δωμάτια. Χαιρετήθηκαν. Πηγαίνοντας κι εγώ στο αυτοκίνητο βλέπω τον κατηγορούμενο και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ήταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια».

Ο μάρτυρας είπε μάλιστα πως του έκανε εντύπωση η νεαρή παρέα του Δημ. Λιγνάδη γιατί υπήρχε ήδη μία σχετική φημολογία για τον κατηγορούμενο. “ Υπήρχε μία φήμη αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί ακριβώς ήταν φήμη. Θυμάμαι το γεγονός και την εικόνα, ενδεχομένως λόγω της φήμης να συγκράτησα την εικόνα” ενώ συμπλήρωσε πως “Μου φάνηκε ιδιαίτερο πολύ και δεν φάνηκε απλή φιλική συνεύρεση. Δεν ήταν μια φυσιολογικά φιλική παρέα λόγω της ηλικίας”.

Πολιτική Αγωγή: Πως συμπεραίνετε ότι ήταν νεαρά αγόρια;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάρτυρας: Έτσι όπως τα είδα εκείνη την ημέρα μου φάνηκαν..Ειδικά το ένα. Δεν θυμάμαι καθόλου φυσιογνωμίες, θυμάμαι ότι το ένα ήταν αφρικανικής καταγωγής και το άλλο όχι. Το πρώτο μου φάνηκε μικρό, λεπτοκαμωμένο, από την κατατομή του. Δεν ξέρω πως να το πω…

Πολιτική αγωγή: Ποιά ήταν η φήμη;

Μάρτυρας: Ότι έλκεται από νεαρά αγόρια ανήλικα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε έντονα τους ισχυρισμούς του μάρτυρα επικαλούμενος ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τους δύο νεαρούς που είπε ότι είδε μαζί με το Δημ. Λιγνάδη, στην Επίδαυρο.

Ο κ. Φιλίππογλου εξήγησε πάντως πως δύσκολα θα βρεθούν αποδείξεις για τη διαμονή του Δημ. Λιγνάδη στο συγκεκριμένο κατάλυμα καθώς ο ιδιοκτήτης  -που έχει κληθεί ως μάρτυρας- δεν έκοβε παραστατικά, ούτε διατηρούσε κάποια βιβλία επισκεπτών.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα,  ο εισαγγελέας  ζήτησε να κλητευθούν στο δικαστήριο τα άλλα τρία πρόσωπα που είπε ο ίδιος ότι ήταν μαζί του στην  Επίδαυρο κατά τον επίμαχο χρόνο  και τα οποία φέρονται ότι είχαν επίσης δει το Δημ. Λιγνάδη. Το δικαστήριο ωστόσο δεν έκανε τελικά δεκτή την  πρόταση του εισαγγελέα.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο  στενός άλλοτε φίλος του πρώτου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη , ο οποίος  έχει καταγγείλει για βιασμό τον κατηγορούμενο. Ο μάρτυρας επανέλαβε όσα έχει ισχυριστεί και ο μηνυτής, και αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχαν με τον κατηγορούμενο. Όπως είπε,  ο κατηγορούμενος υποσχόταν στο φίλο του που  ενδιαφερόταν για το θέατρο και τη μουσική ότι θα τον φέρει σε επαφή με επιφανείς καλλιτέχνες. Ο μάρτυρας περιέγραψε και τη συνάντηση στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη όπου , σύμφωνα με τον ισχυρισμό που προβάλουν οι δύο νεαροί, ο καλλιτέχνης τους είχε κεράσει αλκοόλ και χασίς και τους είχε προτείνει να συμμετέχουν όλοι σε σεξουαλικές πράξεις.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Μαίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης