Κατέθεσε η παιδική φίλη της Αμαλίας: «Το βιασμό δεν μπορώ να τον υποστηρίξω»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022, 15:29
Κατέθεσε η παιδική φίλη της Αμαλίας: «Το βιασμό δεν μπορώ να τον υποστηρίξω»

Η συναθλήτρια και παιδική φίλη της Αμαλίας, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κράτησε αποστάσεις από τις καταγγελίες εις βάρος του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας, που κατηγορείται για βιασμό. Η μάρτυρας αναφέρθηκε στη στενή σχέση που είχαν με τον κατηγορούμενο η Αμαλία και η οικογένειά της, υποστηρίζοντας πως αυτό γινόταν με την παρότρυνση της μητέρας.

«Γενικά όσο καιρό ήταν στον Όμιλο ο κατηγορούμενος, είχαν παρά πολύ καλές σχέσεις, καλύτερες από τα υπόλοιπα παιδιά. Περνούσαν το περισσότερο διάστημα μαζί στο χώρο του ομίλου και υπήρχε και επαφή εκτός χώρου του ομίλου. Πολλές φορές την έπαιρνε από το σχολείο, έτρωγε με την οικογένεια της, ερχόταν σε βόλτες. Υπήρχε στενή σχέση με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί σε διαφορετικά περιστατικά. Θα έπρεπε να πάμε ας πούμε σε τουρνουά και ήθελαν να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε, όταν άλλαξε κατηγορία και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Αμαλία, έφτιαχναν και για το νέο προπονητή».

Η μάρτυρας κατέθεσε μάλιστα πως είχε δει ξαπλωμένους στο ίδιο κρεβάτι τον κατηγορούμενο με την Αμαλία, σε ένα ταξίδι στην Ολλανδία, που είχαν κάνει. 

Μάρτυρας: Η δίκη μου η μητέρα έπιασε τη μητέρα της Αμαλίας και της είπε «πρόσεχε, κάτι περίεργο είναι, κοίταξε το», αλλά η μητέρα της Αμαλίας της είπε να μην ξαναμιλήσει για την κόρη της.

Εισαγγελέας: Η Αμαλία σάς είχε πει ποτέ ότι συμβαίνει κάτι με τον προπονητή;

Μ: Μου ανέφερε «μου αρέσει ο Τριαντάφυλλος», αλλά μετά το έπαιρνε πίσω, ήταν σαν πλάκα.

Εισαγγελέας: Ήταν διαπιστωμένο ότι η Αμαλία είναι ερωτευμένη με τον προπονητή της;

Μ: Στα μάτια ενός 13χρονου παιδιού, όπως ήμουν εγώ τότε ναι. Αλλά και σε μεγαλύτερους.

Εις: Ήταν όλα υποθέσεις; Όχι γεγονότα;

Μ: Στην αρχή όσο ήταν μόνο ο κατηγορούμενος στον όμιλο, ήταν υποθέσεις. Μετά όταν υπήρχε το ίδιο μοτίβο και με τον επόμενο προπονητή…

Κλείνοντας η μάρτυρας, που έχει μηνυθεί από το θύμα για ψευδορκία, ανέφερε: «Αν η Αμαλία ερχόταν να καταδικάσει τη σχέση αυτή θα ήμουν μαζί της. Το βιασμό δεν μπορώ να τον υποστηρίξω. Αν υπήρχε έστω και μια αμφιβολία για βιασμό δεν θα ήμουν σήμερα εδώ».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, ο οποίος είπε πως ο πατέρας της Αμαλίας ήταν συγκλονισμένος όταν το έμαθε. «Μου ανέφερε πως κάτι κακό έχει συμβεί. Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα τα λόγια», υπεστήριξε.

Σύνεδρος: Όταν ακούσατε την καταγγελία μετά από χρόνια, πώς σας φάνηκε;

Μάρτυρας: Εξεπλάγην, δεν είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για βιασμό.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ο αστυνομικός, στον οποίο πήγαν οι γονείς της Αμαλίας, όταν ενημερώθηκαν από την κόρη τους για το περιστατικό. «Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό. Εγώ δεν τους παρότρυνα να μην καταθέσουν, αλλά να προσέξουν το παιδί τους πάνω απ’ όλα και αφού συγκεντρώσουν άλλα στοιχεία, να έρθουν σε εμένα ή στο ανηλίκων. Θα ήμουν τόσο κουτός να μην κάνω κάτι; Αν εγώ δεν έκανα καλά τη δουλειά μου γιατί δεν πήγαν στην εισαγγελική αρχή;» είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Ήρθαν να ρωτήσουν ποια είναι αν προχωρήσουν και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζαν. Τους είπα ότι θα είμαστε εχέμυθοι, αλλά δεν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα μαθευτεί από κάποιον άλλον. Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποκόμισα και κλείσαμε «ραντεβού» μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία, αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022, 16:05