Δίκη «ψευτογιατρού:» «Μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση...»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 16:25
Δίκη «ψευτογιατρού:» «Μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση...»

Οι ψεύτικες υποσχέσεις που γέμιζαν ελπίδα τους γονείς πως τα παιδιά τους μπορούν να γίνουν καλά από τον καρκίνο, ήταν το «κλειδί» με το οποίο ο «ψευτογιατρός» έμπαινε στα σπίτια των θυμάτων, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, στο δικαστήριο. «Μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση. Ήταν η πρώτη φορά που μας έλεγε κάποιος γιατρός κάτι τέτοιο. Με ενθουσίασε. Ρώτησα γιατί δεν εφαρμόζεται παντού και μου απάντησε ότι είναι σε ερευνητικό στάδιο και βρίσκεται λίγο πριν την έγκριση» κατέθεσε ο πατέρας της 14χρονης  που έπασχε από καρκίνο στο κεφάλι και για οκτώ μήνες ακολουθούσε τις μεθόδους του κατηγορουμένου, μέχρι το θάνατο της. 

Στην κατάθεσή του ο πατέρας του κοριτσιού περιέγραψε τον τρόπο που  ο «Dr. Kontos» τους ζητούσε  χρήματα, λέγοντας πως προορίζονταν  μόνο για τα φάρμακα. Έλεγε μάλιστα να τα καταθέσουν , μέσω επιταγών σε εντολή «εμού του ίδιου», ενώ εκμεταλλευόταν κάθε στιγμή που το παιδί  έδειχνε σημάδια βελτίωσης.

«Η τελευταία φορά που είχαμε επαφή ήταν μετά την αεροδιακομιδή του παιδιού από την Κω. Όταν φτάσαμε στην Αθήνα και οι γιατροί είπαν ότι έχει ένα τεράστιο όγκο το παιδί, ο Κόντος ήταν στην Ιταλία. Ο γιατρός του νοσοκομείου μίλησε μαζί του και κλείνοντας το τηλέφωνο μου λέει φωνάζοντας: «Που τον βρήκες αυτό το δολοφόνο;»» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 16:56