Δίκη «ψευτογιατρού:» Περίεργη εξαφάνιση όλων των σκευασμάτων που είχε χορηγήσει σε ένα θύμα του

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021, 17:53
Δίκη «ψευτογιατρού:» Περίεργη εξαφάνιση όλων των σκευασμάτων που είχε χορηγήσει σε ένα θύμα του

Η περίεργη κλοπή του αυτοκινήτου ενός εκ των θυμάτων του «ψευτογιατρού» ταυτόχρονα με τη διάρρηξη του σπιτιού του, από το οποίο εξαφανίστηκαν όλα τα σκευάσματα που του είχε χορηγήσει ο κατηγορούμενος, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Όπως κατέθεσε η σύζυγος του 46χρονου ο οποίος έφυγε από τη ζωή, ακολουθώντας τις «εναλλακτικές» θεραπείες του «ψευτογιατρού», πίσω από τον κατηγορούμενο ενδεχομένως κρύβονται και άλλα πρόσωπα, τα οποία όχι μόνο τον συνέδραμαν αλλά είχαν αναλάβει ακόμη πιο «σκοτεινή» δράση. Η κατάθεση της μάρτυρος πάντως ήταν αποκαλυπτική.  «Την ώρα της κηδείας του άντρα μου, εξαφανίστηκε το αυτοκίνητο του με όλα του τα πράγματα του και κλειδιά. Μετά διαπίστωσα πως μου διέρρηξαν και το σπίτι από όπου  εξαφανίστηκαν όλα τα σκευάσματα» είπε στους δικαστές  η γυναίκα, προσθέτοντας με νόημα:  «Υπήρχαν άνθρωποι πίσω από «γιατρό» που ενεργούσαν με διάφορους τρόπους. Κατέθεσα μήνυση αλλά μπήκε στο αρχείο διότι τότε δεν είχαμε όλα αυτά τα στοιχεία. Το 2017 που βρέθηκε η  ταυτότητα του συζύγου μου,  διαπιστώσαμε πως χρησιμοποιείτο  όλα αυτά τα χρόνια! Το αυτοκίνητο δεν έχει βρεθεί ακόμα αλλά έχουμε διαπιστώσει πως έχουν ανανεώσει,   με στοιχεία του, ασφαλιστήρια συμβόλαια!».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που είχε ο σύζυγός της στον «ψευτογιατρό», προκειμένου να αντιμετωπίσει τον όγκο στον όρχι που είχαν διαγνώσει οι γιατροί, συνιστώντας του αφαίρεση, βιοψία και στη συνέχεια χημειοθεραπεία. «Παρ’ όλο που οι γιατροί είχαν πει στο σύζυγό μου να χειρουργηθεί άμεσα, ο Dr Kontos, τον έπεισε να μην ακολουθήσει τις συμβουλές τους και βέβαια οδηγήθηκε στο θάνατο», τόνισε η μάρτυρας. «Ήμασταν νιόπαντροι, θέλαμε να τεκνοποιήσουμε. Κάποια μέρα μου είπε ότι γνώρισε έναν διάσημο Έλληνα γιατρό που είναι ογκολόγος - νευρολόγος στην Ελβετία. Μίλησε στο τηλέφωνο μαζί του και έκλεισε ραντεβού. Συναντήθηκαν στο ισόγειο στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ο Κόντος εξέτασε το σύζυγό μου και του είπε ότι θα του χορηγήσει αγωγή και έτσι δε θα χρειαστεί χειρουργείο. Μας έφερε στο σπίτι ένα κουτί με σκευάσματα που είχαν απέξω ιδιόχειρες επιγραφές. Έδωσε στον σύζυγό μου αι κάποιες συνταγές με διατροφή και κάποια έλαια. Τότε δεν ζήτησε χρήματα. Έπειτα όμως από επτά μήνες, αφού ακολουθούσε τη συγκεκριμένη διατροφή ο όγκος μεγάλωσε. Ο σύζυγός μου ενημέρωσε τον Κόντο και εκείνος του είπε: «Μη φοβού, αυτό είναι σημάδι ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται, ότι πρόκειται για υγρό που θα το απορροφήσει ο οργανισμός σου». Του είπε μάλιστα ότι θα του αλλάξει την αγωγή και πως ο όγκος θα φύγει τελείως!».

Παρά τις δικές της αντιρρήσεις, ο 46χρονος πίστευε όσα του έλεγε ο ψευτογιατρός. Ακόμη και τότε που η κατάσταση του χειροτέρευε.  «Έβλεπα να μεγαλώνει ο όγκος και ο σύζυγός μου, μου έλεγε «μη λες κουταμάρες ο Κόντος είναι διάσημος γιατρός και  έχει γιατρέψει μεγάλα ονόματα»».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε στο δικαστήριο η οικονομική αφαίμαξη της οικογένειας από τον κατηγορούμενο ο οποίος  έβαλε στην τσέπη χιλιάδες ευρώ, πουλώντας ελπίδες, χωρίς κανέναν δισταγμό στον 46χρονο.  

Το συνολικό ποσό 136.560 ευρώ, φέρεται ότι απέσπασε από τη μάρτυρα και το σύζυγό της ο ψευτογιατρός οποίος ακόμη και μετά το θάνατο του 46χρονου, το 2012,  3.500 ευρώ, λέγοντας  πως αυτό το χρέος είχε μείνει. «Τι να κάνω, του τα έδωσα» είπε η μάρτυρας

Χρειάστηκε μάλιστα να πάρει ο 46χρονος  10.000 ευρώ, προτού αρχίσει η επιδείνωση της υγείας του   να πληρώσει τον «ψευτογιατρό. Κι όταν λίγους μήνες μετά, η κατάσταση του 46χρονου πήγαινε συνεχώς προς το χειρότερο, όταν ρώτησε τον κατηγορούμενο γιατί συμβαίνει αυτό,  εκείνος του απάντησε: «Μην ανησυχείς, αν δε βλέπουμε βελτίωση, θα κάνουμε χειρουργείο λαπαροσκοπικά στην  Ελβετία».  Μάλιστα, του ζήτησε 800 ευρώ για να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και 15.000  για να κλείσει την κλίνη αλλά και για καλύψει το κόστος των φαρμάκων. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν στον κατηγορούμενο και ο ασθενής ετοιμάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για το χειρουργείο».

Τα ψέματα δεν είχαν τελειωμό για τον κατηγορούμενο. Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο «ψευτογιατρός» του τηλεφώνησε και του είπε ότι ο γιατρός που θα τον χειρουργούσε στην Ελβετία κάνει επίσκεψη στο Άγιον Όρος και μπορεί να τον χειρουργήσει σε κλινική στη Θεσσαλονίκη. Η επέμβαση αυτή έγινε παρουσία του …Dr Kontou, σύμφωνα με τη μάρτυρα,– «είδα την τομή» κατέθεσε η γυναίκα.

Όπως ανέφερε η μάρτυρας, μετά από αυτό το «χειρουργείο» ξόδευαν περίπου 1000 ευρώ για να ακολουθούν τις θεραπείες του «ψευτογιατρού» και θεωρούσαν πως είχαν αντιμετωπίσει τον καρκίνο.  Όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. «Με τη θεραπεία που του έδινε ο Κόντος ο σύζυγος μου αδυνάτιζε» είπε η μάρτυρας και προσέθεσε: «Έβαλα κατά λάθος στο φαγητό κάτι  από τα βότανα που μας έδινε και μου προκάλεσε ανεπιθύμητο αίμα. Τα Χριστούγεννα του 2009 λιποθύμησε από την αδυναμία.  Κάναμε εξετάσεις και ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε πάρα πολλά οστά. Ο σύζυγός μου επικοινώνησε ξανά με τον Κόντο και εκείνος του είπε ότι «δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην τους ακούς θα σε πεθάνουν». Του ζήτησε 30 χιλιάδας ευρώ για να πάνε στη Γερμανία. Όμως πριν – του είπε – «πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό σου με μια ένεση αρτεμησίνης που στοίχιζε 20.000 ευρώ», τα οποία ο άντρας δανείστηκε από φίλο του και του τα έδωσε».

Η μάρτυρας που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατηγορούμενο εξέφρασε το παράπονό της στο δικαστήριο  «Θα μπορούσε όχι μόνο να ζει αλλά και να έχουμε τεκνοποιήσει ήμασταν νιόπαντροι», είπε και κατηγόρησε  τον «ψευτογιατρό». «Λες και ήθελε να τον βλέπει να αργοπεθαίνει. Μας έκανε τόσο μεγάλη ζημιά αυτός ο άνθρωπος. Μόλις τον είδα στην τηλεόραση έπαθα σοκ» είπε.

Ο κατηγορούμενος άκουγε αμίλητος τη μάρτυρα κρατώντας σημειώσεις, ενώ κάποια στιγμή, όταν της έπεσε ο φάκελος, έσπευσε να τη βοηθήσει.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021, 17:53