Αναβολή της δίκης ζήτησε, λόγω επιπλοκών από τον Covid-19, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν παρίσταται στη δίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης Δ. Παπαδέλλης, ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε νοσηλευτεί με Covid επί δύο μήνες στην Εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση, δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Κατά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, ο Γιάννης Λαγός αυτοπροσδιορίστηκε «πολιτικός κρατούμενος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιάννης Λαγός

Από τους 56 κατηγορουμένους ένας έχει αποβιώσει και ένας παραιτήθηκε από την έφεση. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων που θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό είναι 54, με τους 50 να δικάζονται ξανά για εγκληματική οργάνωση. Μόλις 16 εμφανίστηκαν  στο δικαστήριο, ενώ 5 κατηγορούμενοι δεν είχαν δικηγόρο και κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν από το δικαστήριο να τους διορίσει.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τον κατάλογο των μαρτύρων, που φτάνουν τους 146.
Πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται, ότι διεκόπη προσωρινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής, καθώς επικρατούσε κομφούζιο λόγω των διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα πολλοί συνήγοροι να μην μπορούν να προσεγγίσουν το Εφετείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης