Η πιο στενή φίλη της Ελένης Τοπαλούδη η οποία συνομιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία της, τον Νοέμβριο του 2018, κατέθεσε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη γνωριμία της άτυχης φοιτήτριας με τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων αλλά και τους φόβους της, όταν εκείνος την επισκέφτηκε στο σπίτι της, το μοιραίο βράδυ.

Ιδιαίτερα αγχωμένη, η  νεαρή κοπέλα  μίλησε για την «κολλητή» της, την 21χρονη Ελένη «το καλύτερο άτομο που έχει γνωρίσει ποτέ», με την οποία έκαναν παρέα, φοιτήτριες και οι δύο στη Ρόδο, ενώ συνέχισαν να μιλάνε τηλεφωνικά ακόμη κι όταν η μάρτυρας έφυγε από το νησί. Έτσι, και εκείνο το βράδυ, συζητούσαν στο τηλέφωνο για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι που έφτασε στο σπίτι της Ελένης ο 20χρονος κατηγορούμενος για να πάνε για σουβλάκια, όπως της είχε πει η άτυχη φοιτήτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάρτυρας:«Μιλούσαμε το βράδυ στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα.  Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι  θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος και πως είχαν συνευρεθεί μαζί του μια φορά. Θυμάμαι που μου είπε πως θα πηγαίνανε για σουβλάκι μιας και πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει».

Πρόεδρος:  Τι σας είχε πει για τον Αλέξανδρο η Ελένη;

Μάρτυρας: Ότι είχανε συνευρεθεί ερωτικά μια φορά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Σας είπε ποιος της έστελνε τα μηνύματα εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Μου είπε πως «είναι το παιδί που σου είχα πει» και ότι εφόσον ήθελε να φάει θα πήγαιναν  για φαγητό σε μαγαζί που ήταν κοντά στο σπίτι της, στο κέντρο της Ρόδου. … Μετά τις 12 κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα εγώ κοιμήθηκα. Η Ελένη μου έστειλε ένα μήνυμα που μου έλεγε: «πάρε με τηλ. σε μια ώρα». Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν είχε κάποια σταθερή σχέση η φίλη σας;

Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε

Πρόεδρος: Σας είπε που ήταν εκείνη την ημέρα πριν βρει με τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι

Το όνειρο της Ελένης Τοπολούδη ήταν να δημιουργήσει μια καλή, υγιή σχέση. Ιδιαίτερα όμως, μετά το βιασμό της, ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της, «κάτι φοβόταν». Ακόμη και στη φίλη της μάλιστα «δεν μιλούσε καθαρά» για όσα είχε βιώσει τότε.

«Η Ελένη δεν ήταν τέτοιο κορίτσι, ούτε ψέματα δεν μπορούσε να πει σαν και εμένα. Για αυτό είχαμε είχαμε ταιριάξει πολύ», είπε η μάρτυρας όταν ρωτήθηκε για .τους ισχυρισμούς των δυο κατηγορουμένων ότι η άτυχη Ελένη είχε συναινέσει να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους και ότι είχε αποστείλει και σε έναν εξ αυτών και σχετικό μήνυμα. «Λένε τόσο κακά για την Ελένη; Δεν το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω».

Η εισαγγελέας της έδρας παρατήρησε τη δυσκολία με την οποία απαντούσε στις ερωτήσεις της η μάρτυρας  λέγοντας συχνά  «δεν θυμάμαι, ότι είχα πει τότε». Η νεαρή κοπέλα εξήγησε πως ήταν σοκαρισμένη. «Έπαθα μεγάλο σοκ και η μνήμη μου δεν είναι καλά. Έχουν διαγραφεί αρκετά πράγματα» είπε. . 

Εισαγγελέας: Επειδή λέτε συνεχώς ότι δεν θυμάστε, θέλω να σας πω ότι θα πρέπει να θυμηθείτε καλύτερα. Χάθηκε μια ζωή. Ήσασταν η καλύτερή της φίλη. Φοβάστε κάτι; Αισθάνεστε περίεργα;

Μάρτυρας. Όχι καλά είμαι

Εισαγγελέας: Πάντως στις αρχικές καταθέσεις δεν τα έχετε πει έτσι. Έχετε πει και άλλα πράγματα.

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι

Εισαγγελέας: Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι απλά με έχετε αγχώσει Δεν είναι ότι δε θέλω να μιλήσω, σας απαντάω

Εισαγγελέας: Ήταν χαρούμενη που η φίλη σας είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Ουδέτερη θα έλεγα, η Ελένη ήθελε να κάνει μια σωστή σχέση.

Εισαγγελέας: Έχετε πει ότι η Ελένη είχε καλή γνώμη για τον Αλέξανδρο …

Μάρτυρας: Της φαίνονταν καλός αυτό μου είχε πει. Ότι έδειχνε καλό παιδί.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν τον βλέπεις είναι καλός» σχολίασε η εισαγγελέας η οποία όταν είδε το χαμόγελο να σχηματίζεται στα χείλη του κατηγορούμενου απευθύνθηκε στον νεαρό και με έντονο ύφος του είπε: «Γελάτε κύριε , θα σας κοπεί το γέλιο. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει , είστε προκλητικός. Σας έχουν απαθανατίσει όλα τα κανάλια να γελάτε».

Ακολούθησε η έκρηξη του πατέρα ο οποίος ξέσπασε: «Έτσι παρέσυρε και άλλα κοριτσάκια και τα πήγαινε στον άλλον…». Το εδώλιο δίπλα στον νεαρό κατηγορούμενο ήταν σήμερα κενό καθώς ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος τους δεν θέλησε να παραστεί στη δίκη με το συνήγορο του να αναφέρει πως λαμβάνει βαριά φαρμακευτική αγωγή. Και «είναι σε καταστολή, κοιμάται 22 ώρες».

Τόσο η πρόεδρος όσο και η εισαγγελέας της έδρας ζήτησαν έγγραφη δήλωση από τους αρμοδίους των φυλακών που να βεβαιώνουν όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Στο δικαστήριο κατέθεσε, νωρίτερα, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τους δυο κατηγορούμενους με την Ελένη πριν γραφτεί το μοιραίο τέλος. Ο νεαρός περιέγραψε πως το φορτηγάκι του Ροδίτη κατηγορουμένου είχε παρκάρει έξω από το διαμέρισμα που διατηρεί σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κάλαθο και στο τιμόνι καθόταν ο νεαρός Αλβανικής καταγωγής ενώ η Ελένη ήταν στη θέση του συνοδηγού «ήρεμη , ανέκφραστη» . Όπως είπε ο μάρτυρας ο Ροδίτης ,ο οποίος ήταν γνωστός του , τον χαιρέτησε καθώς βρισκόταν έξω από το φορτηγάκι ενώ υποστήριξε πως και οι τρεις νεαροί έμοιαζαν ευδιάθετοι.

«Όταν μετά από δυο ημέρες είδα την κοπέλα στην τηλεόραση μου φάνηκε γνωστή. Συνδύασα τις ημέρες και τις ώρες και κατάλαβα πως τους είδα εκείνο το βράδυ» ανέφερε συμπληρώνοντας πως πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε τι είδε στις 28 Νοεμβρίου 2018, λίγο μετά τα μεσάνυxτα. Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης αντέδρασε σε σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης που αφορούσαν την πρόθεση της να ακολουθήσει τους κατηγορούμενους εκείνο το βράδυ. «Το κορίτσι μου είχε αφήσει αναμμένο το πλυντήριο για να γυρίσει πίσω» διαμαρτυρήθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης