Δίκη ΧΑ: Στροφή 180 μοιρών από τους κατηγορουμένους για την επίθεση στους ψαράδες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019, 12:39
Δίκη ΧΑ: Στροφή 180 μοιρών από τους κατηγορουμένους για την επίθεση στους ψαράδες

Στροφή 180 μοιρών επιχειρούν στους ισχυρισμούς τους οι  κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο πρώτος που απολογήθηκε, ο Δημ. Αγριογιάννης  ο οποίος αρχικά ήταν ιδιαίτερα… αναλυτικός αρνήθηκε ότι ήταν δικό του το κείμενο της απολογίας που είχε δώσει στην εφέτη ειδική ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει υπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο και επέρριψε ευθύνες στην ανακρίτρια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προέδρου. «Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο...» του είπε η δικαστική λειτουργός και συνέχισε: «Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τί είπατε...». Μεταξύ άλλων, αρνήθηκε πως κάποιοι από την παρέα του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής (όπως είχε υποστηρίξει στην ανάκριση), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αν. Πανταζής (κατηγορούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος) φορούσε ένα πουκάμισο.

Ο κατηγορούμενος που φέρεται μέλος του τάγματος εφόδου το οποίο επιτέθηκε στο σπίτι των Αιγύπτιων αλιεργατών, επέμεινε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση, αναφέροντας: «Πιστεύω ότι έγινε για να ενεργοποιήσουν το θέμα. Εμάς βρήκαν και σε εμάς τα έκαναν...». Αντίστοιχα, απαντώντας πώς γίνεται να αναγνωρίστηκε από ένα εκ των θυμάτων στο δικαστήριο, κατέθεσε: «Επειδή έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα, φυσικά θα έλεγε ότι με αναγνώρισε».

«Δεν είδα ποτέ τίποτα»

Απολογούμενος, ο Δημ. Αγριογιάννης υποστήριξε πως δεν βρέθηκε ποτέ στο σπίτι των αλιεργατών και ότι το επίμαχο βράδυ συνάντησε τυχαία έξω από ένα μαγαζί τον Κ. Παπαδόπουλο και τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, τονίζοντας την πάγια υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήθηκε και στη δολοφονία του Π. Φύσσα, ότι δεν ήταν παρών στην επίθεση και δεν έχει ιδέα για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνομίλησε με τον Κ. Παπαδόπουλο, τον οποίο γνώριζε πολλά χρόνια, και ενημερώθηκε πως το όχημα του Αν. Πανταζή δεν είχε βενζίνη και θα έπρεπε να πάνε να αγοράσουν ένα μπιτόνι.

Κατηγορούμενος: Εγώ κατάλαβα ότι για να καλύψουν εκείνο το βράδυ κάποιον άλλον, φέρανε εμένα. Εγώ άκουσα για τάγματα εφόδου της ΧΑ αλλά αυτοί που είδα δεν είχαν καμία σχέση με τη ΧΑ, εγώ δεν είδα ποτέ παραλλαγές, δεν είδα ποτέ να πιάστηκαν αυτοί που το έκαναν. Μετά έγινε πολιτικό το θέμα, που ήταν ρατσιστικό, εμείς στο Πέραμα δεν έχουμε ούτε ακροδεξιούς ούτε ακροαριστερούς, εμείς ζούμε ειρηνικά, εγώ δεν ενδιαφερόμουν για αυτά τότε, εγώ στο γήπεδο πήγαινα μόνο.

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Μ. Ευγενικού.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019, 12:58