Τον πυρηνάρχη Περάματος της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα αναγνώρισε ως έναν από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος τους πριν από τέσσερα χρόνια ο δεύτερος Αιγύπτιος ψαράς που κατέθεσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Αναστάσιος Πανταζής είναι αυτός που προσπαθούσε να ανοίξει το παράθυρο του σπιτιού μας» κατέθεσε ο Αιγύπτιος Σαάντ Αμπού Χαμάντ, ο οποίος ακόμη και σήμερα δεν κρύβει τον φόβο του για το ενδεχόμενο να επαναληφθούν όσα βίωσε τότε.

Ο μάρτυρας, αδυνατώντας να καταλάβει το ρατσιστικό κίνητρο που έστρεψε τους δράστες σε βάρος τους, αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 2012, όταν ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε στο σπίτι όπου έμενε με τα αδέλφια και τον φίλο τους Αμπουζίντ Εμπάρακ στο Πέραμα.

Ο κ. Σαάντ Αμπού Χαμάντ, αφού περιέγραψε έναν από τους δράστες που είδε να προσπαθεί να ανοίξει το παράθυρο του σπιτιού, είπε ότι τον αναγνωρίζει στο πρόσωπο του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση της προέδρου αν είναι απολύτως βέβαιος, ο μάρτυρας απάντησε πως είναι «ενενήντα τοις εκατό». Η πρόεδρος του επεσήμανε πως αρχικά δεν είχε αναγνωρίσει κανέναν και εκείνος απάντησε ότι στην αρχή φοβήθηκε και ότι πλέον, αν και ακόμη φοβάται, θεωρεί πως «αν κάνει κάποιος κάτι, πρέπει να πληρώνει για την πράξη του».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, την επομένη της επίθεσης είχε τηλεφωνήσει στον αδελφό του κάποιος δικηγόρος προσπαθώντας να εξαγοράσει τη σιωπή τους. Όπως είπε, του είχε προτείνει να μην προχωρήσουν σε αναγνωρίσεις. «Να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά» ήταν τα λόγια στο τηλέφωνο που δέχτηκε ο αδελφός του Σαάντ Αμπού Χαμάντ, ο οποίος απάντησε σε αυτόν που του τηλεφώνησε: «Κάτσε να γίνει καλά ο Αμπουζίντ, αν δεν πεθάνει..». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, ύστερα από αυτό κάνεις δεν επικοινώνησε ξανά μαζί τους.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους στη δικογραφία για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων. Απών από την αίθουσα ήταν ο Δημήτρης Αγριογιάννης, αν και το δικαστήριο έχει διατάξει την αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο

Από τις 08.30 είχε συγκεντρωθεί κόσμος έξω από το Εφετείο Αθηνών διαδηλώνοντας ειρηνικά ενάντια στη ρατσιστική βία της Χρυσής Αυγής, την ώρα που μέσα στο δικαστήριο κατέθεταν οι Αιγύπτιοι ψαράδες για την επίθεση που είχαν δεχθεί από τάγμα εφόδου της Χ.Α.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης

Φωτογραφίες/βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στη Χίο – Χρυσαυγίτες χτύπησαν δημοσιογράφους

Με την κατάθεση του αιγύπτιου ψαρά συνεχίστηκε η δίκη της ΧΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης