“Δεν θυμάμαι, έχουν περάσει πολλά χρόνια”, ήταν η μόνιμη επωδός στην απολογία του Γιάννη Καζαντζόγλου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Προσπαθώντας να αποφύγει τα…δύσκολα ο Γ. Καζαντζογλου απολογήθηκε, κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μετά τον εντοπισμό του κινητού τηλεφώνου του στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά. Ο κατηγορουμενος προτίμησε να υποβαθμίσει τα επεισόδια στο Μελιγαλά υποστηριζοντας πως ήταν ένα φραστικό επεισόδιο όπου έπεσαν και λίγες” ψιλές”. Όσο για την κατασκήνωση στη Νέδα, είπε ότι ήταν μια εκδρομή με δραστηριότητες, ανάλυση ιδεολογικής επικαιρότητας όπου οι φωτογραφίες των μελών της Χρυσής Αυγής είχαν σκοπό να.. διαφημίσουν την οργάνωση! Απέφυγε πάντως να μιλήσει για τις αιματηρές επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στο Συνεργείο, δηλώνοντας αδυναμία να θυμηθεί. Ο Ιω. Καζαντζόγλου, το μέλος της Χρυσής Αυγής που φέρεται ως συνοδηγός στο όχημα του Γ. Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα, δέχθηκε μία σειρά ερωτήσεων για διάφορες δικογραφίες που αφορούν εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επρόκειτο να βρεθεί σήμερα ο Γ. Δήμου, ωστόσο σύμφωνα με το γραμματέα του δικαστηρίου στάθηκε αδύνατον να επικοινωνήσουν τόσο με τον ίδιο όσο και με το συνήγορό του. Έτσι η διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του Γ. Καζαντζόγλου, η οποία χωρίστηκε σε σύο σκέλη. Αρχικά η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ρώτησε σχετικά με τις υπόλοιπες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Ιω. Καζαντζόγλου.

Ο κατηγορούμενος, που το 2013 είχε αναλάβει σειρά αρμοδιοτήτων, όπως την ασφάλεια του χώρου και της περιφρούρησης, κατέθεσε τα εξής: 

Για τον Μελιγαλά το 2012: είπε ότι ήταν «μικροδιαφορά με ένα άλλο κίνημα» όπου «ψιλοβριστήκανε και ο δήμαρχος τους ψιλομίλησε. Αυτό μονο. Μια ένταση μόνο. Σε μήνυμα είχε γράψει ότι είχαν πέσει κάτι ψιλές. Όχι κάτι το αξιοσημείωτο δηλαδή». Ανέφερε δε ότι η ενδυμασία δεν ήταν συγκεκριμένη: «Είχε ξεκινήσει για να υπάρχει μια ομοιομορφία γιατί αρεσε και πούλαγε. Είπαμε να το σταματήσουμε αλλά πρόλαβαν καποια γεγονότα..».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατασκήνωση στο Νέδα: ο κατηγορούμενος είπε πως ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης, και περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν χαλάσει». 

Σύμφωνα με τον Καζαντζόγλου, στη Νέδα  ο Γ. Τσακανίκας (κατηγορούμενος) διάβασε τον όρκο των Σαλαμινομάχων σε πιστή αντιγραφή αρχαίας τελετής. Αναφορικά με τις φωτογραφίες των μελών της Χρυσής Αυγής είπε πως στέκονταν μπροστα από μιά σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα,  για «χλευασμό».

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία; 

Κατηγορούμενος: Εφτασε ένα δέμα και μέσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε.. Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά. Ηταν σε ενα συρτάρι τόσο καιρό.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και μάλιστα να βγαλετε φωτογραφίες;

Κατηγορούμενος: ήταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Ειπαμε να βρούμε ποιός ειναι για να του στείλουμε τη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν τον βρήκαμε.

Για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», κατά την οποία κατηγορούμενος εμφανίζεται να έχει καλέσει το Ιω. Καζαντζόγλου για να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός: «Καποιος με είχε πάρει τηλέφωνο, δεν θυμαμαι ποιος, ότι τον είχαν συλλάβει να ειδοποιήσω καποιον..

Πρόεδρος: Ποιον;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμαμαι… νομίζω τον Λαγό… Δεν έκατσα να ασχοληθω. Δεν έκανα τίποτα.. το αφησα πίσω.

Πρόεδρος: Σας θεωρούσαν από τα πλεον υπεύθυνα άτομα στον χώρο. Δεν ήσασταν τυχαίος. Σας καλούσαν, σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν. Σας θεωρούσαν από τα πιο βασικά άτομα στο χώρο.

Κατηγορούμενος: θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία. 

Αυτή την ώρα ο κατηγορούμενος εξετάζεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπου φέρεται να ενημερώθηκε από τον Ιω. Άγγο για την ύπαρξη της παρέας του μουσικού στην καφετέρια «Κοράλλι», ενώ αργότερα εμφανίζεται ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης