Ο πυρηνάρχης Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής, ήταν ο αρχηγός της ομάδας των δραστών που επιτέθηκαν στο σπίτι των Αιγύπτιων αλιεργατών στις 12 Ιουνίου 2012, σύμφωνα με τον μάρτυρα Αχμέτ Αμπού Χαμάντ, ο οποίος τον υπέδειξε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ως αυτόν που εκείνο το βράδυ φώναζε «βγες να σου γ.. τη μάνα, να σου μάθω ποια είναι η Χρυσή Αυγή».

Ο μάρτυρας αναγνώρισε επίσης, χωρίς καμία αμφιβολία, όπως και τον κατά την δικογραφία πυρηνάρχη, και τον κατηγορούμενο Δημήτρη Αγριογιάννη, ως έναν από εκείνους που πήραν μέρος στην άγρια επίθεση που είχαν δεχθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αιγύπτιος τόνισε στο δικαστήριο, δείχνοντας τους δύο κατηγορούμενους, πως είναι εκατό τοις εκατό βέβαιος πως και οι δύο ήταν στην ομάδα των δραστών: «Είδα αυτούς, τον ξανθό (σσ Αγριογιάννη) και αυτόν», είπε και επανέλαβε πως ο Πανταζής ήταν αυτός που φώναζε έξω από την πόρτα τους και είχε αρχηγικό ρόλο.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για τα πρόσωπα που έχει καταθέσει ότι αναγνωρίζει κατά 80% , ο μάρτυρας έδειξε και τους άλλους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση, δηλαδή τους Θωμά Μαρία, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Μάρκο Ευγενικό.

Ο κ. Αμπού Χαμάντ δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων για όλες τις κινήσεις που έκανε αυτός και τα αδέλφια του ενόσω βρισκόταν έξω από το σπίτι τους οι δράστες. Αίσθηση προκάλεσε η αμφισβήτηση από συνήγορο υπεράσπισης, της ικανότητας του μάρτυρα να αναγνωρίζει τους κατηγορούμενους με στάθμιση (σσ με ποσοστά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος αναρωτήθηκε «με τι δεδομένα και εμπειρία» μπορεί να αναγνωρίζει ο μάρτυρας, αφού είναι αγράμματος. Λίγο πριν, ο Αιγύπτιος είχε απαντήσει πως δεν πήγε καθόλου σχολείο «είμαι 40 χρόνια μέσα στην θάλασσα».

Η υπεράσπιση αμφισβητεί πως η επίθεση στους ψαράδες έγινε από μέλη της Χρυσής Αυγής και έτσι υποβλήθηκαν στον μάρτυρα πολλές ερωτήσεις για το κατά πόσο είχε δηλώσει από την αρχή στους αστυνομικούς την ιδιότητα των δραστών, αλλά και άλλες σχετικά με το κίνητρό τους.

Ερώτηση: Που ήξεραν ότι το άτομο που κοιμόταν στην ταράτσα και το χτύπησαν ήταν ξένος και όχι Έλληνας;

Μάρτυρας: Στο σπίτι ήταν γνωστό ότι έμεναν μόνο Αιγύπτιοι, άντρες.
Ερώτηση: Για ποιο λόγο σας επιτέθηκαν βράδυ, πιστεύετε;

Μάρτυρας: Ξέρουν ότι το πρωί είμαι στο μαγαζί και το βράδυ σπίτι μου. Και το βράδυ δεν ξέρει κανείς ποιος είναι ο δράστης.

Ερώτηση: Αφού κάποιος θέλει να προστατευτεί για να μη γίνει αντιληπτός, είναι δυνατόν να δηλώνει την ιδιότητά του, να φωνάζει ότι είναι της Χρυσής Αυγής;
Πρόεδρος: Αφού φορούσαν και μπλούζες… άλλη ερώτηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης