Συμφιλιωτικό ρόλο ισχυρίστηκε ότι είχε κατά την επίθεση των Χρυσαυγιτών στα μέλη του ΠΑΜΕ, ο πρώτος από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση που απολογήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

«Δεν πήγα πουθένα ως ροπαλοφόρος, ως κουκουλοφόρος ή ως Σούπερμαν», υποστήριξε ο Κυριάκος  Αντωνακόπουλος στους δικαστές, αρνούμενος πως πήρε μέρος στην επίθεση που είχε γίνει σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ, στη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως την ημέρα της επίθεσης  βρέθηκε τυχαία στο σημείο και προσπάθησε να χωρίσει τους συναδέλφους του ενώ απέδωσε τη «συμπλοκή» σε συμφέροντα γύρω από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος καθώς επρόκειτο να συσταθεί ένα σωματείο εργαζομένων. 

«Πήγα μόνος μου να δω τί γινεται και βλέπω από τις δυο μεριές συναδέλφους μου να τσακώνονται. Τους είπα «τί κάνετε; Συνάδελφοι είμαστε!». Πρέπει να ήταν  περίπου 15 άτομα από τη Χρυσή Αυγή και 30 από την άλλη πλευρά. Χαμός γινόταν. Μπήκα να τους χωρίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τελικά έφαγα ξύλο, κάποιον βάρεσα σίγουρα, και μετά έφυγα. Υπήρχαν κάποιοι με κουκούλες και κράνη και από τις δυο πλευρές, άλλοι κρατούσαν σημαίες, ελληνικές και του ΠΑΜΕ…».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε σχέση με την Χρυσή Αυγή  αν και την ψήφισε στις εκλογές του 2012 καθώς του τράβηξαν την προσοχή με τις δηλώσεις τους βουλευτές σε εκδήλωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζωνη το 2012. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο θα συνεχιστούν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης