Την αντίθεσή τους στην παραπομπή σε δίκη, τεσσάρων δικηγόρων, εκφράζουν ο νυν και ο τέως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) Ν. Βαλεργάκης και Μ. Λαμτζίδης.

Οι τέσσερις δικηγόροι κατηγορούνται για το αδίκημα της «διατάραξης συνεδριάσεως δικαστηρίου, ενώ την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν αποχή, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 4 συναδέλφους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι 4 κατηγορούμενοι το Μάρτιο του 2008, διαμαρτυρήθηκαν προς την έδρα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου (διαδικασία αυτοφώρου) επειδή ο πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε αίτημα αναβολής δίκης που είχε υποβάλει συνάδελφός τους. Όπως είπαν οι ίδιοι στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν στα γραφεία του ΔΣΘ, η διαμαρτυρία τους ήταν απόλυτα δικαιολογημένη καθώς, όπως υποστηρίζουν, την περίοδο εκείνη υπήρχε πενθήμερη αποχή των δικηγόρων, με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας. «Η παραπομπή μας σε δίκη αποτελεί ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των δικηγόρων και κυρίως στο δικαίωμα της αποχής μας, ως λόγος αναβολής αλλά και στα δικαιώματα των πολιτών, καθώς βάλλεται το δικαίωμά τους σε δίκαιη δίκη (να έχουν δηλαδή συνήγορο ως υπερασπιστή τους), το οποίο κατοχυρώνεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο Σύνταγμα», είπαν οι κατηγορούμενοι.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης