Όργιο φοροδιαφυγής παρατηρείται σε τουριστικές περιοχές στην Κρήτη, όπως προκύπτει έπειτα από ελέγχους του ΣΔΟΕ, ενώ ανάμεσα σε τρανταχτές περιπτώσεις που κατέγραψαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ είναι εκείνη ενός δικηγόρου και ενός εργολάβου.

Πάνω από 50% η παραβατικότητα σε τουριστικές περιοχές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διάστημα από 22 Ιουλίου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου, κατά τους 593 ελέγχους που έγιναν σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης, βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 300 επιχειρήσεις. Μάλιστα, όπως δημοσιεύει η “Νέα Κρήτη” σε αυτές τις επιχειρήσεις οι παραβάσεις στο σύνολό τους έφτασαν τις 975 και είχαν να κάνουν με μη έκδοση αποδείξεων, με μη έναρξη επαγγέλματος και με μη χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών.

Το ποσοστό της παραβατικότητας αγγίζει το 51%, ενώ περιλαμβάνονται περιοχές απομακρυσμένες που δε γίνονταν συχνά ή ακόμη και καθόλου – τουλάχιστον σε ορισμένες από αυτές – έλεγχοι μέχρι σήμερα.

Δικηγόρος στη Κρήτη ξέχασε να δηλώσει 700.000 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο στόχαστρο των ελέγχων βρέθηκε και δικηγόρος της Κρήτης, ο οποίος φέρεται να έχει αποκρύψει χιλιάδες ευρώ. Μετά από άνοιγμα των λογαριασμών του διαπιστώθηκε ότι την τελευταία δεκαετία δεν είχε δηλώσει περίπου 700.000 ευρώ. Προκύπτει φόρος εισοδήματος 300.000 ευρώ από ανακριβείς εκδόσεις αποδείξεων παροχής υπηρεσιών. Προέκυψαν επίσης παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων-Στοιχείων περίπου 200.000 ευρώ, ενώ για δύο χρόνια προέκυψε ανακρίβεια υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ περίπου 15.000 ευρώ. Αναμένεται να πληρώσει γύρω στις 500.000. Η υπόθεση απεστάλη μόλις προχθές Δευτέρα στην αρμόδια ΔΟΥ για βεβαίωση-είσπραξη των προστίμων.

Πρόστιμα 600.000 ευρώ σε εργολάβο

Επίσης, την ίδια ημέρα απεστάλη στην αρμόδια ΔΟΥ και άλλη μια περίπτωση αυτήν τη φορά εργολάβου οικοδομής στο Ρέθυμνο, στον οποίο καταλογίστηκαν πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων-Στοιχείων ύψους 600.000 ευρώ για λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων χρήσεων από 2007 έως 2009 και από ανακριβή υποβολή φορολογικών δηλώσεων το ίδιο χρονικό διάστημα, ύψους 250.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: flashnews.gr με πληροφορίες από Νέα Κρήτη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης